Οι αντιδράσεις των κομμάτων για τη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου

Σε έντονο ύφος η απάντηση της Νέας Δημοκρατίας στο non paper της κυβέρνησης μετά τη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου, η οποία χαρακτηρίζει την κυβέρνηση εκτός τόπου και χρόνου, από την πλευρά του το ΚΚΕ αναφέρει ότι το «νέο αφήγημα της κυβέρνησης το οποίο καταρρέει», ενώ το Ποτάμι κάνει λόγο για «Συντηρητικό που επιχειρείται να πλασαριστεί ως προοδευτικό». Προεκλογικές φανφάρες μιλάει η Ένωση Κεντρώων που ζητά τη σύγκληση των Αρχηγών υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας για το θέμα των γεωτρήσεων στην Κυπριακή ΑΟΖ. 

Στην ανακοίνωσή της η ΝΔ επισημαίνει: «Η κυβέρνηση εκτός τόπου και χρόνου, χωρίς την παραμικρή επαφή με τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η κοινωνία, έχει το θράσος να “διαφημίζει” με δεκασέλιδο non paper το νομοθετικό της έργο».

Όπως υποστηρίζει το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης:

– Στο υπουργείο Εσωτερικών και στους ΟΤΑ προετοιμάζουν, με ιδιαίτερο ζήλο, ρουσφέτια, ανορθολογικές προσλήψεις και αλόγιστες δαπάνες των χρημάτων των φορολογουμένων.
– Στο υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών κρατικοποιούν τις αστικές συγκοινωνίες Θεσσαλονίκης (ΟΑΣΘ) με περίσσευμα ιδεοληψίας.
– Στο υπουργείο Παιδείας γυρνούν στην άκρατη κομματικοποίηση και υποβάθμιση των πανεπιστημίων μας και παίζουν με την αγωνία χιλιάδων οικογενειών για τις πανελλαδικές εξετάσεις.
-Στο υπουργείο Υγείας, η κατάρρευση του δημοσίου συστήματος υγείας είναι, δυστυχώς, πασιφανής.

«Πράγματι, σπουδαίο έργο… Τουλάχιστον οι Έλληνες αισθάνονται ανακούφιση, γιατί από τον Σεπτέμβριο αρχίζουν οι πτήσεις της διαστημικής εταιρείας του κ. Παππά», καταλήγει, με σκωπτικό τόνο, η ανακοίνωση της ΝΔ.

Το ΚΚΕ στο σχόλιό του λέει ότι «το νέο αφήγημα της κυβέρνησης, αυτό της δίκαιης ανάπτυξης και της εξόδου στις αγορές χωρίς νέες δεσμεύσεις καταρρέει όχι μόνο κάτω από το βάρος της σκληρής πραγματικότητας που ζει ο ελληνικός λαός αλλά και των νέων μέτρων που έχει ήδη προνομοθετήσει ήδη η κυβέρνηση για μετά το 2018 και όσων προτίθεται να αναλάβει ενόψει των νέων αξιολογήσεων και των συμφωνιών».

Από την πλευρά του το Ποτάμι αναφέρει ότι «Αφού τελείωσαν τα παραμύθια περί ηρωικής διαπραγμάτευσης, η κυβέρνηση διαφημίζει αποτυχημένες συνταγές του παρελθόντος, ως το όχημα που θα μας οδηγήσει στη ”νέα εποχή”. Νομοσχέδια με διατάξεις, που γυρίζουν τη χώρα σε περασμένες δεκαετίες, τη στιγμή που ο υπόλοιπος κόσμος προχωράει, πλασάρονται ως προοδευτικά και φιλολαϊκά μέτρα.

Αποτελούν πρόοδο οι προβλέψεις του νομοσχεδίου για την Παιδεία, που επαναφέρουν ρυθμίσεις της δεκαετίας του ΄80 και παγιώνουν την προβληματική κατάσταση στα ΑΕΙ, ακυρώνοντας ακόμη και τις λίγες μεταρρυθμίσεις που είχαν εφαρμοστεί;

Αποτελούν πρόοδο οι ρουσφετολογικές ρυθμίσεις στην Τοπική Αυτοδιοίκηση;

Αποτελεί πρόοδο η κρατικοποίηση του ΟΑΣΘ;

Οι ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ δείχνουν σε κάθε ευκαιρία ότι αδυνατούν να συγχρονίσουν τη σκέψη και τα βήματά τους με τις εξελίξεις στον υπόλοιπο κόσμο. Δυστυχώς, όμως, γυρίζουν και τη χώρα σε ένα παρελθόν από το οποίο οφείλει να ξεφύγει.

«Επί 2,5 χρόνια, η κυβέρνηση κόβει μισθούς, συντάξεις και επέβαλε δυσβάσταχτους φόρους. Τώρα έρχεται με ένα ανεπίσημο (non paper) να κάνει επιπόλαιες προεκλογικές φανφάρες. Ως, εάν βρισκόμαστε σε προεκλογική περίοδο. Μωραίνει Κύριος ον βούλεται απωλέσαι», σημειώνει η Ένωση Κεντρώων στην ανακοίνωσή της. Η Ένωση Κεντρώων ζητά τη σύγκληση πολιτικών αρχηγών υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, “για το θέμα της συνέχισης της τουρκικής προκλητικότητας και τις παρενοχλήσεις των ερευνών που διεξάγονται στην Κυπριακή ΑΟΖ», τονίζοντας ότι «η κατάστρωση εθνικού σχεδίου αντιμετώπισης των σχεδίων της Τουρκίας πρέπει να τεθεί σαν πρώτη προτεραιότητα του κ. Προέδρου της Δημοκρατίας».

Σε ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ, αναφέρει ότι “από τη στιγμή που το ρεσιτάλ καταστροφολογίας και κινδυνολογίας της Ν.Δ. σχετικά με την οικονομία διαψεύστηκε πανηγυρικά, η αξιωματική αντιπολίτευση, και ο κ. Μητσοτάκης, προσωπικά, επανέρχονται στην προσφιλή τους ακροδεξιά ατζέντα. Προσπαθούν ξανά να πλασαριστούν ως οι διαπρύσιοι κήρυκες του δόγματος «νόμος και τάξη», απέναντι στην δήθεν αναρχία και την ανομία του ΣΥΡΙΖΑ. Βέβαια, η παράσταση αυτή είναι χιλιοπαιγμένη από το 2012 και το μόνο που σήμερα αλλάζει είναι ότι ο κ. Μητσοτάκης αντικατέστησε τον κ. Σαμαρά στο ρόλο του πρωταγωνιστή και ότι ο κ. Γεωργιάδης αναβαθμίστηκε.
Από κοντά στα τρομολαγνικά σενάρια και ο κ. Γρηγοράκος της ΔΗΣΥ, ο οποίος σε σημερινή τηλεοπτική συνέντευξη εγκάλεσε τη δικαιοσύνη για την απόκρυψη του πλήρους ονόματος της Ηριάννας, αφήνοντας υπόνοιες για τους «συνειρμούς» που θα μπορούσε να προκαλέσει η δημοσίευσή του.
Το θράσος τους δεν έχει όρια.
Φτάνουν δε στο σημείο να εγκαλούν την κυβέρνηση για δήθεν παρεμβάσεις στη δικαιοσύνη, αυτοί που προσπαθούσαν συστηματικά να παρέμβουν, αλλά και να εκφοβίσουν δικαστές. Ακολουθούν χαρακτηριστικές δηλώσεις τους από το πρόσφατο παρελθόν:
«Δεν έχω την ίδια εμπιστοσύνη σε κάποιους λειτουργούς της Θέμιδος» (Κ. Μητσοτάκης)
«Εξαιτίας παραλείψεων μιας μειοψηφίας δικαστικών λειτουργών, σήμερα διαφεύγουν των συνεπειών του νόμου όχι μόνο τρομοκράτες, αλλά και κατηγορούμενοι για πάσης φύσεως εγκληματικές πράξεις» (Ν. Δένδιας, non paper υποδείξεων προς τους δικαστές)
«Ορισμένοι δικαστικοί δεν κάνουν καλά τη δουλειά τους» (Σίμος Κεδίκογλου)“, καταλήγει στην ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχετική είδηση

Τα επόμενα βήματα του κυβερνητικού σχεδιασμού στο Υπουργικό Συμβούλιο

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος