Δ. Κουτσούμπας: Το μεγαλύτερο μνημόνιο είναι ο καπιταλισμός (video)

«Σε αντίθεση με τα μεγάλα λόγια της κυβέρνησης, αυτό που έκανε το τελευταίο Εurogroup ήταν να επικροτήσει και να επικυρώσει, τα αντιλαϊκά μέτρα της β’ αξιολόγησης και του 4ου μνημονίου, επιβεβαιώνοντας, ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ είναι η κυβέρνηση των “βρόμικων” αποστολών σε βάρος του λαού», τόνισε στην ομιλία του στην προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση στη Βουλή ο γενικός γραμματέας της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας.

Ο κ. Κουτσούμπας υπογράμμισε ότι «το κλίμα ευφορίας, που προσπαθεί να δημιουργήσει η κυβέρνηση, σε ένα λαό γονατισμένο και ματωμένο, εξαιτίας της πολιτικής όλων των μέχρι σήμερα κυβερνήσεων, είναι και προκλητικό και εξοργιστικό. Γιατί χρειάζεται πράγματι μεγάλο θράσος -κι αυτό το διαθέτει η κυβέρνηση- να λες, ότι με τη συμφωνία του Eurogroup δημιουργείται ξέφωτο για το λαό”.

Σύμφωνα με τον κ.Κουτσούμπα, “τα πρωτογενή πλεονάσματα που συμφωνήθηκαν στο 3,5% του ΑΕΠ για το διάστημα 2018-2022 και στο 2% από το 2023 μέχρι το 2060, θα διασφαλιστούν “από τη ληστεία των λαϊκών εισοδημάτων, από τις άγριες περικοπές μισθών, συντάξεων, δαπανών για την υγεία, την παιδεία, από την άγρια φορολογία των λαϊκών στρωμάτων που προέρχεται από τη νέα καρατόμηση του αφορολόγητου, τον ΕΝΦΙΑ, το ΦΠΑ κλπ.”.

“Μετά τους 600 μνημονιακούς νόμους, ήδη ξεκίνησε η συζήτηση για τη 3η αξιολόγηση, που περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, και το συνδικαλιστικό νόμο”, τόνισε ο Δ.Κουτσούμπας .

“Οι συστάσεις του Eurogroup για την εφαρμογή των κατευθύνσεων του ΟΟΣΑ, σχετικά με τη διευκόλυνση των αδειοδοτήσεων για επενδύσεις και την περαιτέρω απελευθέρωση επαγγελμάτων, αφορά το άνοιγμα  νέων πεδίων κερδοφορίας για λίγους. Αυτά βρίσκονται στην “καρδιά” των όποιων σχεδιασμών στο πλαίσιο της εξουσίας και της οικονομίας του κεφαλαίου και όχι οι εργατικές λαϊκές ανάγκες”, ανέφερε ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ.

“Και την ίδια ώρα φυσικά, προσπαθούν να ξεγελάσουν το λαό, με ακάλυπτες επιταγές για βελτίωση της ζωής του στα χρόνια της όποιας ανάκαμψης. Για την οποία τον καλούν πάλι να υπομείνει αγόγγυστα, θυσίες δίχως τέλος”.

“Αν κάτι αξίζει να κρατήσει κανείς από τη συμφωνία στο Eurogroup, δεν είναι τίποτα περισσότερο, από την τρανταχτή επιβεβαίωση, ότι η καπιταλιστική ανάπτυξη, για την οποία πασχίζει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, αλλά και τα υπόλοιπα αστικά κόμματα, όχι μόνο δεν αποτελεί το “τέλος των θυσιών” του ελληνικού λαού, όπως λέει η κυβέρνηση, αλλά αντίθετα σηματοδοτεί την αρχή ενός νέου κύκλου έντασης της εκμετάλλευσης της εργατικής τάξης και αντιλαϊκής επίθεσης διαρκείας».

Ακόμα, ο Δ. Κουτσούμπας τόνισε: «Επιβεβαιώνεται ότι η πραγματική ελπίδα για την εργατική τάξη, για το λαό δεν βρίσκεται στα σχέδια και τα παζάρια των καπιταλιστών, αλλά μπορεί να γεννηθεί μόνο μέσα από τη ρήξη και τη σύγκρουση με το σημερινό δρόμο”.

ΠΗΓΗ:Ert.gr
Σχετική είδηση:Η συζήτηση των αρχηγών για την οικονομία στη Βουλή (live)

Σχετική είδηση:Αλέξης Τσίπρας: Να απολογηθούν οι ψευδοπροφήτες της καταστροφής (video)

Σχετική είδηση: Κ.Μητσοτάκης: Πολιτική παράκρουση και θεσμική εκτροπή (video)

Φ. Γεννηματά: Η λύση περνάει μόνο μέσα από τις εκλογές

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος