Δ. Κουτσούμπας: Όλοι έχετε ευθύνη – Να διερευνηθούν και οι καταγγελίες του ΚΚΕ από το 2016 μέχρι σήμερα

Αυτό το επικίνδυνο και σκοτεινό θεσμικό πλαίσιο που στρώνει το έδαφος για πρακτικές παρακολούθησης παραβιάσεων του απορρήτου των επικοινωνιών δεν αποτελεί επιμέρους επιχειρησιακή αστοχία, στοχεύει στην καρδιά των λαϊκών δικαιωμάτων κι ελευθεριών τόνισε ο Δημήτρης Κουτσούμπας κατά τη διάρκεια της ομιλία του στη Βουλή για το θέμα των παρακολουθήσεων.

Είπε ότι «το πλαίσιο που έχετε ψηφίσει δίνει το πράσινο φως για την παρακολούθηση των πάντων. Άλλοτε στο όνομα της εθνικής ασφάλειας άλλοτε στο όνομα του δημόσιου συμφέροντος άλλοτε στο όνομα της καταπολέμησης της τρομοκρατίας και του εξτρεμισμού. Έννοιες που γίνονται λάστιχο και μπορούν να χωρέσουν τα πάντα και τους πάντες» σημείωσε.

Αυτό το θεσμικό πλαίσιο έχει επανειλημμένα καταγγείλει το ΚΚΕ διαχρονικά υπογράμμισε.

«Όχι μόνο τώρα που ήρθε στην επιφάνεια αυτή η σοβαρή υπόθεση της παρακολούθησης του προέδρου του ΠΑΣΟΚ. Αλλά διαχρονικά. Όταν όλες οι κυβερνήσεις, όλοι σας δηλαδή εδώ μέσα, βήμα το βήμα συμβάλλατε στη διαμόρφωσή του. Κι όμως, ένα μήνα τώρα, από τη μέρα που ο κύριος Ανδρουλάκης κατέθεσε τη μηνυτήρια αναφορά του, όχι μόνο δεν έχει ακουστεί το παραμικρό γι’ αυτό το σάπιο, αντιδραστικό θεσμικό πλαίσιο, αλλά μπορώ να πω, πως όλοι σας καταβάλετε κάθε φιλότιμη προσπάθεια για να το αφήσετε στο απυρόβλητο. Θέλετε να το βγάλετε έξω από κάθε συζήτηση. Να το αποκρύψετε από τον ελληνικό λαό. Καμιά αναφορά. Κι εδώ, δεν αναφέρομαι μόνο στα στελέχη της κυβέρνησης που στη συγκεκριμένη περίπτωση είναι και απολογούμενα. Αναφέρομαι και στα στελέχη του ΠΑΣΟΚ που το κόμμα τους έχει κάνει αυτή τη σοβαρή καταγγελία. Αναφέρομαι και στα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ που άρπαξαν την ευκαιρία για να στήσουν ξανά το σκηνικό μιας κάλπικης αντιπαράθεσης με τη ΝΔ. Αλλά μαζί ψηφίσατε αυτό το πλαίσιο».

«Δεν ακούσαμε τίποτα για τις περισσότερες από 100.000 άδειες που έχει δώσει η εισαγγελία τα τελευταία δέκα χρόνια επικαλούμενη τους νόμους εθνικής ασφάλειας. 100.000 υποκλοπές κι ο καθένας αντιλαμβάνεται πως ο αριθμός αυτός που ξεπερνά το εκατομμύριο αντιστοιχεί σε πάρα πολύ περισσότερους στόχους αφού στο στόχαστρο μπαίνουν και οι επαφές του υπό παρακολούθηση ατόμου που συνομιλεί μαζί τους. Συνεπώς καταγράφονται όλοι και όλες» ανέφερε μεταξύ άλλων.

Σε άλλο σημείο ανέφερε ότι «όλοι έχετε ευθύνη είτε γιατί αφήσατε ανέγγιχτο αυτό το πλαίσιο είτε γιατί το ενισχύσατε και τώρα αναδεικνύετε αν είχε πτυχίο ο Κοντολέων που ήταν προσωπική επιλογή Μητσοτάκη και άλλων γνωστών και μη εξαιρετέων κύκλων και πρεσβειών. Αν είχε πτυχίο θα ήταν όλα καλώς καμωμένα;».

Αναδεικνύουμε αυτό το σάπιο επικίνδυνο πλαίσιο γιατί αυτό που επείγει είναι η κατάργησή του, είναι πραγματικός βούρκος με στόχο τον λαό τόνισε.

«Με περηφάνια μπορούμε να πούμε, πως το ΚΚΕ είναι το μόνο κόμμα που έχει καταψηφίσει κάθε νόμο, κάθε οδηγία και κανονισμό της ΕΕ που περιορίζει λαϊκές ελευθερίες, που ενισχύει το οπλοστάσιο της καταστολής του κράτους σας. Ορισμένοι στο άκουσμα της είδησης ότι το κινητό τηλέφωνο του κ. Ανδρουλάκη ήταν υπό παρακολούθηση, φάνηκαν σαν να έπεσαν από τα σύννεφα. Σοβαρά τώρα; Τόσα χρόνια δεν έχετε ακούσει τίποτα για τις επαναλαμβανόμενες καταγγελίες του ΚΚΕ για τις υποκλοπές στο τηλεφωνικό του κέντρο; Κι εδώ βέβαια δε μιλάμε για την απαράδεκτη παρακολούθηση μόνο του προέδρου ενός κόμματος, αλλά για την παρακολούθηση ενός ολόκληρου πολιτικού κόμματος! Εμείς εδώ γνωριζόμαστε πολύ καλά και ξέρετε πολύ καλά επίσης ότι είμαστε ιδιαίτερα ευαίσθητοι σε τέτοια ζητήματα. Δεν είναι υπερβολή να πούμε πως οι κομμουνιστές ήταν στόχος παρακολούθησης του αστικού κράτους και των διαφόρων υπηρεσιών του από την εποχή ακόμα του τηλέγραφου. Στην εποχή βέβαια του 5G ο χαφιεδισμός έχει περάσει σε άλλο, πολύ ανώτερο επίπεδο. Για τις συνακροάσεις – υποκλοπές στο τηλεφωνικό κέντρο της έδρας της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ, έχουμε και λέμε: Νοέμβρης 2016, Απρίλης 2017, Γενάρης 2019, Ιούνης 2020, Απρίλης 2022 επαναλαμβανόμενα κρούσματα υποκλοπών. Έξι χρόνια τώρα, δυο κυβερνήσεις, η μια του ΣΥΡΙΖΑ, η άλλη της ΝΔ. Απάντηση καμία».

Είπε ότι ακόμα και σήμερα συνεχίζεται η έρευνα της Δικαιοσύνης για τις υποκλοπές σε βάρος του ΚΚΕ η οποία φέρνει στην επιφάνεια νέα κρίσιμα στοιχεία κι όλα αυτά μετά από δικές μας παρεμβάσεις για να μην κλείσει άρον άρον η υπόθεση.

«Γιατί ακόμα και σήμερα, αυτή τη στιγμή που συζητάμε, συνεχίζεται η έρευνα της Δικαιοσύνης για τις υποκλοπές σε βάρος του ΚΚΕ, η οποία μάλιστα φέρνει στην επιφάνεια νέα κρίσιμα στοιχεία. Και όλα αυτά βέβαια, μετά τις δικές μας παρεμβάσεις, ενέργειες, για να μην «κλείσει» άρον-άρον η υπόθεση όπως προφανώς επιδιώκατε. Θα έχουμε βέβαια την ευκαιρία να καταθέσουμε και πιο αναλυτικά στην εξεταστική επιτροπή, η οποία θεωρούμε ότι πρέπει να διερευνήσει όλες αυτές τις καταγγελίες. Και αυτή του προέδρου του ΠΑΣΟΚ, και αυτή για την παρακολούθηση δημοσιογράφων, αλλά και του Κόμματός μας με βάση τα συγκεκριμένα στοιχεία».

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος