Δ. Στρατούλης: Οι ενωτικές κινητοποιήσεις τρομάζουν κυβερνήσεις (audio)

Ο Δημήτρης Στρατούλης, μέλος της Π.Γ. της ΛΑ.Ε μίλησε στους Ανδρέα Παπασταματίου και Στεφανία Χαρίτου, στην εκπομπή «Απολύτως Σχετικό», που μεταδίδεται από το Πρώτο Πρόγραμμα, τη Φωνή της Ελλάδας και τους Περιφερειακούς σταθμούς της ΕΡΤ για τις σημερινές απεργιακές κινητοποιήσεις της ΑΔΕΔΥ και την πολιτική επικαιρότητα.

Ο κ. Στρατούλης σχολίασε τις ξεχωριστές συγκεντρώσεις του ΠΑΜΕ, επισημαίνοντας πως μόνο οι ενωτικές κινητοποιήσεις τρομάζουν κυβερνήσεις, κεφάλαιο και δανειστές και απέδωσε ευθύνες και στην ΓΣΕΕ, που δεν κατέστη δυνατό να βρεθεί μία κοινή ημερομηνία για απεργιακές κινητοποιήσεις.

Ο κ. Στρατούλης σε έντονο ύφος μίλησε για τις διαπραγματεύσεις, που αφορούν τα εργασιακά και είπε για «κουκουλοφόρους της τρόικας» από το μεγάλο κεφάλαιο και τα οικονομικά συμφέροντα και όταν του ζητήθηκε να διευκρινίσει ποιους εννοεί, αναφέρθηκε στην αλλαγή στάσης του ΣΕΒ σχετικώς με τις ομαδικές απολύσεις και τις εργασιακές συμβάσεις.

Το μέλος της Π.Γ. της ΛΑ.Ε τόνισε τον ταξικό χαρακτήρα των μνημονίων, που προωθούνται από τους δανειστές και εγκρίνονται από μνημονιακές κυβερνήσεις και έχουν σκοπό την δημιουργία φτηνής και υποταγμένης εργατικής δύναμης για γερμανικές και όχι μόνο εταιρίες, που θα αγοράσουν «μπιρ παρά» τον δημόσιο και κοινωνικό πλούτο της χώρας, από κοινού με τις δυνάμεις του εγχώριου κεφαλαίου.

Ο κ. Στρατούλης είπε ότι η απουσία πειστικού αριστερού λόγου κατευθύνει την οργή των λαϊκών τάξεων σε δυνάμεις τύπου Τραμπ και αυτό είναι το μεγάλο στοίχημα για την αριστερά, παρουσιάζοντας ως μόνη επιλογή την έξοδο από την ΕΕ και το ευρώ και την άρνηση πληρωμής του χρέους. Τέλος ο κ. Στρατούλης υπογράμμισε την σημασία των κοινωνικών αγώνων, ως εργαλείο για την αποτροπή των πολιτικών της λιτότητας και των μνημονίων.

Πηγή: Πρώτο Πρόγραμμα

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος