Διεγράφη ο Π. Κουρουμπλής από την Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ – Η πρώτη αντίδρασή του (video)

Με την αναφορά «δολοφονήσατε ανθρώπους» ο Παναγιώτης Κουρουμπλήςαπευθυνόμενος στους βουλευτές της ΝΔ, με αφορμή την έκθεση των καθηγητών Τσιόδρα και Λύτρα – προκάλεσε θύελλα αντιδράσεων στη Βουλή. Η οργή του Αλέξη Τσίπρα δεν άργησε να έρθει, με αποτέλεσμα να τον διαγράψει από την κοινοβουλευτική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ. Ο κ. Κουρουμπλής δήλωσε πως είπε αυτό που έλεγε η συνείδησή του, ότι «οι πολιτικές που ασκούνται είναι δολοφονικές» και πως δεν χαρακτήρισε κανέναν δολοφόνο.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ απέστειλε επιστολή για τη διαγραφή Κουρουμπλή στον πρόεδρο της Βουλής. «Με την παρούσα επιστολή σας γνωστοποιώ ότι ο βουλευτής κ. Κουρουμπλής Παναγιώτης τίθεται εκτός της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ» ανέφερε ο κ. Τσίπρας στην επιστολή του προς τον κ. Τασούλα.

Είχε προηγηθεί επικοινωνία του Αλέξη Τσίπρα με την γραμματέα της Κ.Ο. του κόμματος, Όλγα Γεροβασίλη. Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ της ζήτησε να ανασκευάσει ο κ. Κουρουμπλής, προειδοποιώντας ότι σε διαφορετική περίπτωση θα προχωρούσε στη διαγραφή του.

«Είπα αυτό που έλεγε η συνείδησή μου. Δεν χαρακτήρισα κανέναν δολοφόνο. Η βουλή δεν είναι ποινικό δικαστήριο, είναι πολιτικό όργανο. Και οι πολιτικές που ασκεί η κυβέρνηση  στον χώρο της υγείας αποδεικνύονται δολοφονικές για χιλιάδες ανθρώπους.  Είπα ότι οι πολιτικές που ασκούνται είναι δολοφονικές» σημείωσε ο Π. Κουρουμπλής, μιλώντας στο enikos.gr.

«Όταν πεθαίνουν χιλιάδες άνθρωποι μέσα σε έναν χρόνο, υπάρχουν πολιτικές ευθύνες» δήλωσε ο κ. Κουρουμπλής, τονίζοντας ότι υπάρχουν φάρμακα, όπως τα μονοκλωνικά αντισώματα, που δεν χρησιμοποιούνται εγκαίρως.

Νωρίτερα στη Βουλή, ο Παναγιώτης Κουρουμπλής, απευθυνόμενος στην κυβέρνηση με αφορμή την μελέτη Τσιόδρα -Λύτρα, είπε ότι «ο πρωθυπουργός θα έπρεπε να είχε παραιτηθεί. Έχετε θράσος, δολοφονήσατε ανθρώπους», προκαλώντας τις έντονες  αντιδράσεις βουλευτών της ΝΔ, οι οποίοι του ζητούσαν να ανακαλέσει, ωστόσο ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ δεν το έπραξε.

Στη συνέχεια, ο βουλευτής της ΝΔ Γιώργος Κουμουτσάκος στην ομιλία του έκανε λόγο για αθλιότητες και  λαϊκισμούς του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ.

Αίσθηση προκάλεσε και η παρέμβαση του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου του ΣΥΡΙΖΑ Πάνου Σκουρλέτη ο οποίος έκανε λόγο για άστοχες δηλώσεις, σημειώνοντας ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θα κάνει τυμβωρυχία όπως έκανε η ΝΔ ως αξιωματική αντιπολίτευση.

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ  ζήτησε από τον Π. Κουρουπλή να ανακαλέσει και να διαγραφούν από τα πρακτικά οι αναφορές του.

Η Νάντια Γιαννακοπούλου από το ΚΙΝΑΛ τόνισε ότι «καταδικάζουμε τέτοιου είδους ακρότητες».

Η Αλέκα Παπαρήγα, σχολιάζοντας τις αναφορές Κουρουμπλή είπε οτι το ΚΚΕ ακόμη και όταν οργίζεται δεν έχει την ανάγκη να χρησιμοποιεί βρισιές προσβολές και χαρακτηρισμούς.

Παρενέβη ο πρόεδρος της Βουλής κ. Τασούλας, ο οποίος απηύθυνε μομφή στον Π. Κουρουμπλή για αντικοινοβουλευτική συμπεριφορά, τονίζοντας ότι οι αναφορές περί δολοφόνων είναι ό,τι αποκρουστικότερο και χυδαιότερο έχει λεχθεί στη βουλή.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος