Διήμερη περιοδεία Κυρ. Μητσοτάκη στην Ήπειρο (video)

Σε κατάσταση εκλογικής ετοιμότητας έχει θέσει τη Νέα Δημοκρατία ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Ο πρόεδρος του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης περιοδεύει την Παρασκευή και το Σάββατο στην Ήπειρο. Στόχος της περιοδείας – όπως αναφέρουν από τη Νέα Δημοκρατία – είναι η ενίσχυση των δεσμών με τις τοπικές κοινωνίες.

Πρώτος σταθμός της περιοδείας η Άρτα, όπου ο κ. Μητσοτάκης συναντήθηκε με παραγωγικούς φορείς και στελέχη της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης άσκησε κριτική στην κυβέρνηση “Άκουσα τον κ. Τσίπρα να εξαπολύει προσωπική επίθεση σε μένα στην ομιλία του στην κοινοβουλευτική ομάδα του κόμματος του. Είναι λογικό… Ο κ. Τσίπρας και ο κ. Καμμενος εξαπάτησαν τους πολίτες. Θέλω να θυμηθείτε πώς είναι τα πράγματα σήμερα και πώς ήταν πριν 2 χρόνια, στην καλύτερη περίπτωση να πάμε εκεί που ήμασταν τότε”, ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Μητσοτάκης.

Μιλώντας από τα Ιωάννινα ο πρόεδρος της ΝΔ εξέφρασε την ανησυχία του λέγοντας «Με την Ελλάδα μην παίζετε, για να αλλάξουν ισορροπίες και δεδομένα στην περιοχή». «Είμαστε σήμερα αντικριστά με την ιστορία σε μια δύσκολη καμπή για την πατρίδα μας, σε μια εποχή που η οικονομική κρίση από τη μία και η έλλειψη εθνικής στρατηγικής από την άλλη, εμφανίζουν την Ελλάδα πιο αδύναμη από κάθε άλλη στιγμή σε ολόκληρη τη Μεταπολίτευση”, τόνισε ο κ. Μητσοτάκης.

Για τα τραγικά γεγονότα στη Μόρια, ο πρόεδρος της ΝΔ εξέφρασε τη θλίψη του και τον προβληματισμό του όπως είπε, ενώ παράλληλα άσκησε κριτική στην κυβέρνηση για το προσφυγικό, εκτιμώντας πως «για άλλη μια φορά επιβεβαιώνεται, ότι η κυβέρνηση δεν έχει συγκροτημένο επιχειρησιακό σχέδιο για την αντιμετώπιση του προσφυγικού. Και είναι τουλάχιστον αστείο ο αρμόδιος υπουργός να κατηγορεί τη Νέα Δημοκρατία ότι δεν συναινεί στην κατασκευή κλειστών προαναχωρησιακών κέντρων, όταν αυτό ακριβώς είχα ζητήσει πριν από 8 μήνες από τον κ. Τσίπρα και από τότε δεν έχει γίνει τίποτα».

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ανέλαβε τρεις δεσμεύσεις και κάλεσε τους πολίτες να ενώσουν τις δυνάμεις τους. Η πρώτη δέσμευση είναι μία «συμφωνία αλήθειας» που προτείνει στους Έλληνες και όπως χαρακτηριστικά τόνισε, «θα δεσμευτούμε για 10 και θα γίνουν τα 10». Η δεύτερη δέσμευση αφορά τις μειώσεις φόρων και ασφαλιστικών εισφορών κυρίως για τις μικρές επιχειρήσεις, την πολιτική του ελάχιστου εγγυημένου εισοδήματος και την εκπαίδευση. Η τρίτη δέσμευση είναι ένα «νέο εθνικό αφήγημα», «ένα νέο πατριωτικό όραμα να βγει η χώρα από την κρίση και να σταθεί ξανά δυνατή και περήφανη».

Νωρίτερα ο κ. Μητσοτάκης εγκαινιάζοντας τα γραφεία της ΝΟΔΕ Άρτας άσκησε σκληρή κριτική στην κυβέρνηση ζητώντας εκ νέου εκλογές.

ΠΗΓΗ: ΕΡΤ1, Α’Πρόγραμμα

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος