Ε. Βόζεμπεργκ: «H συνέχιση της πολιτικής της κυβέρνησης οδηγεί σε παροχές φιλανθρωπικού χαρακτήρα» (audio)

Η Ελίζα Βόζεμπεργκ, Ευρωβουλευτής ΝΔ, μίλησε στους Ανδρέα Παπασταματίου και Στεφανία Χαρίτου, στην εκπομπή «Απολύτως Σχετικό», που μεταδίδεται από το Πρώτο Πρόγραμμα, στη Φωνή Της Ελλάδας και στους Περιφερειακούς σταθμούς της ΕΡΤ, για τις πολιτικές ισορροπίες που διαμορφώνονται στην Ευρώπη,την διαπραγμάτευση αλλά και για την ανάγκη εκλογών.

Η Ευρωβουλευτής της ΝΔ αναφέρθηκε στην έντονη κριτική που ασκείται στην πολιτική της  λιτότητας  από κεντροδεξιούς σχηματισμούς ,στην Ευρώπη, αλλά και στην ξενοφοβία. Ενώ για τις απειλές του Ερντογάν  τόνισε ότι «η Τουρκία παίρνει πολλά χρήματα και για τους πρόσφυγες αλλά και για τις προενταξιακές συνομιλίες, με αποτέλεσμα να αναστέλλεται στο να υλοποιεί τις εξωφρενικές του απειλές» ενώ συμπλήρωσε με νόημα ότι η «Ευρώπη ασχολείται, αλλά κρατάει και τις ισορροπίες».

Όσον αφορά την συμφωνία για τα βραχυπρόθεσμα μέτρα τόνισε «είναι κάτι, αλλά ουσιαστικά είναι τίποτα, όταν πριν από 2 χρόνια φόρτωσε το Ελληνικό Πρόγραμμα 85 δις, σύμφωνα με τον κεντρικό μας τραπεζίτη κ. Στουρνάρα και μάλιστα η απομείωση θα γίνει μέχρι το 2060».

Σύμφωνα με την κυρία Βόζεμπεργκ, «η επιλογή της επίτευξης  των στόχων του προγράμματος με φορολογία και όχι με περικοπή δαπανών είναι επιλογή αυτής της Κυβέρνησης» και υπογράμμισε «ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα προχωρήσει άμεσα σε περικοπές δαπανών 1,5 δις  και ανάλογες μειώσεις φόρων για να μπορέσει να υπάρξει μια αναπτυξιακή ανάσα».

Τέλος, η Ευρωβουλευτής της ΝΔ σημείωσε ότι είναι αναγκαίες οι εκλογές γιατί «η συνέχιση αυτής της πολιτικής οδηγεί σε κάποιες παροχές φιλανθρωπικού χαρακτήρα»,  αλλά εκτίμησε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θα προχωρήσει σε  εκλογές, γιατί «η εξουσιολαγνεία υπερτερεί της σκοπιμότητας της υπεράσπισης των συμφερόντων της χώρας».

Πηγή: Πρώτο Πρόγραμμα

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος