“Έκαψε το χαρτί της συναίνεσης” ο Α. Τσίπρας, δήλωσε ο Κ. Μητσοτάκης

Τον οδικό άξονα της Νέας Δημοκρατίας, για έξοδο της χώρας από την κρίση, και ο οποίος βασίζεται στο τρίπτυχο: δημοσιονομική πολιτική, τραπεζικό σύστημα και μεταρρυθμίσεις, παρουσίασε ο ο πρόεδρος του κόμματος Κυριάκος Μητσοτάκης κατά την ομιλία του στην εκδήλωση του Οργανισμού Έρευνας και Ανάλυσης “διαΝΕΟσις”, με θέμα την ανάπτυξη. 

Ο κ. Μητσοτάκης τόνισε ότι οι εκλογές πρέπει να γίνουν το συντομότερο δυνατό γιατί ο κ. Τσίπρας δεν μπορεί να εξασφαλίσει την έξοδο της χώρας στις αγορές το 2018 και η νέα κυβέρνηση πρέπει να έχει τον απαραίτητο χρόνο για να προετοιμάσει αυτή την έξοδο.

Ο κ. Μητσοτάκης κατηγόρησε τον κ. Τσίπρα ότι “έκαψε το χαρτί της συναίνεσης” και το μόνο που τον ενδιαφέρει είναι η παραμονή στην εξουσία, λέγοντας ότι το κόστος αυτής της παραμονής είναι μεγαλύτερο από το κόστος της προσφυγής σε πρόωρες εκλογές.

Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας χαρακτήρισε χρήσιμα τα στοιχεία ποιοτικών μελετών που παρουσιάστηκαν στην εκδήλωση, γιατί, όπως παρατήρησε, βρισκόμαστε “στην εποχή της ακατάσχετης σαχλαμάρας και μπουρδολογίας“. “Λυπάμαι, που είμαι απόλυτος. Σε μια εποχή, που ο δημόσιος διάλογος κινείται μεταξύ θεωριών συνομωσίας και ανακύκλωσης διαφόρων απίστευτων φαντασιώσεων, το να μπορούμε να επαναφέρουμε τη συζήτηση στην ουσία της, είναι μια ανάσα αισιοδοξίας”, συμπλήρωσε.

Σημείωσε εξάλλου, ότι η Ελλάδα έφτασε πολύ κοντά το 2014 να βγει από το φαύλο κύκλο της κρίσης και δεν τα κατάφερε γιατί υπήρξε μια πολιτική αλλαγή και πληρώνει σήμερα έναν πάρα πολύ ακριβό λογαριασμό από αυτή την επιλογή.

Στη διάρκεια της ομιλίας του παρουσίασε τον οδικό άξονα της Ν.Δ. για την έξοδο της χώρας από την κρίση, τον οποίο περιέγραψε ως ένα τρίγωνο με τρεις κορυφές: το μείγμα της δημοσιονομικής πολιτικής, τη λειτουργία του τραπεζικού συστήματος και τις μεταρρυθμίσεις.
Ο κ. Μητσοτάκης αναφέρθηκε στον πρωτογενή τομέα και ειδικότερα στους αγρότες και παρατήρησε ότι είναι αναγκαία η σύμπραξη και οι συνενώσεις στον τομέα αυτό. “Δεν μπορεί οι αγρότες να συνεννοούνται μόνο όταν είναι να κατέβουν στα μπλόκα. Πρέπει να συνεννοούνται και για τη δημιουργία οργανώσεων παραγωγών”, παρατήρησε. .
Για την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ ο πρόεδρος της ΝΔ είπε ότι ως προς την αντίληψη της για τον ρόλο του κράτους η Ελλάδα παραμένει “μια αριστερόστροφη, νεοκομμουνιστική χώρα”.

Ο κ. Μητσοτάκης δεσμεύτηκε επίσης, πως όταν γίνει πρωθυπουργός δεν θα κάνει εκπτώσεις στο μεταρρυθμιστικό του πρόγραμμα.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος