“Εκφράζουμε την αντίθεσή μας στην ιδιωτικοποίηση των λιμενικών υπηρεσιών και όχι μόνο” (audio)

«Εκφράζουμε την αντίθεσή μας συνολικά στην λειτουργία του ΤΑΙΠΕΔ και στην διαδικασία συνολικότερης ιδιωτικοποίησης των λιμενικών και όχι μόνο υπηρεσιών», δήλωσε ο βουλευτής Αχαΐας του ΚΚΕ, Νίκος Καραθανασόπουλος μιλώντας στους Ανδρέα Παπασταματίου και Έλενα Καραγιάννη στην εκπομπή «Απολύτως Σχετικό», που μεταδίδεται από το Πρώτο Πρόγραμμα και τη Φωνή της Ελλάδας, για τα ζητήματα που αφορούν την παραλιακή ζώνη του δήμου Πατρέων και το λιμάνι.

Ο κ. Καραθανασόπουλος μαζί με τον βουλευτή Αιτωλίας και Ακαρνανίας του ΚΚΕ Νίκο Μωραΐτη κατέθεσαν Αναφορά στους υπουργούς Οικονομικών, Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης για το θαλάσσιο μέτωπο της Πάτρας. Σ’ αυτήν περιέλαβαν την επιστολή του Δήμου Πατρέων, ο οποίος ζητεί την οριστική παραχώρηση της παραλιακής ζώνης στον λαό της Πάτρας, «η οποία πρέπει να φύγει από την ιδιοκτησία του ΤΑΙΠΕΔ, να εξαιρεθεί από το νέο ταμείο αποκρατικοποιήσεων, να μην ξεπουληθεί και παραχωρηθεί σε επιχειρηματίες, παραμένοντας δημόσια περιουσία, ελεύθερη στην χρήση της από το λαό» και να χρηματοδοτηθεί από τον κρατικό προϋπολογισμό για την συνολική ανάπλασή της.

Ο κ. Καραθανασόπουλος διευκρίνισε ότι “ενώ λειτουργεί το καινούργιο λιμάνι, το παλιό, που βρίσκεται στο κέντρο της πόλης παραμένει σιδερόφρακτο και δεν έχει παραδοθεί στον δήμο ώστε να ανοίξει το θαλάσσιο μέτωπο, αφενός και να προχωρήσει η ανάπλασή του αφετέρου”.

Ο βουλευτής του ΚΚΕ ενημέρωσε, ότι “σε ευρεία σύσκεψη δεκάδων φορέων της πόλης αποφασίστηκε να γίνει συλλαλητήριο γι’ αυτό το θέμα την ερχόμενη Τρίτη”.

Ο κ. Καραθανασόπουλος αναφερόμενος στην αντίληψη για την χρήση και εκμετάλλευση των δημόσιων αγαθών τόνισε: «από τη μία μεριά στηρίζουμε το αίτημα του Δήμου της Πάτρας για παραχώρηση του θαλάσσιου μετώπου και από την άλλη μεριά εκφράζουμε και την αντίθεσή μας συνολικά στην λειτουργία του ΤΑΙΠΕΔ και στην διαδικασία συνολικότερης ιδιωτικοποίησης των λιμενικών και όχι μόνο υπηρεσιών».

Πηγή: Πρώτο Πρόγραμμα

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος