Έκτακτη σύσκεψη στο Μαξίμου για τους συμβασιούχους – Οι αποφάσεις (video)

Σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Παρασκευής στο μέγαρο Μαξίμου υπό τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα για το θέμα των συμβασιούχων στην καθαριότητα των δήμων αποφασίστηκε η κατάθεση νομοθετικής ρύθμισης τη Δευτέρα που θα προβλέπει την διενέργεια διαγωνισμού, με ευθύνη του ΑΣΕΠ, για την πρόσληψη μονίμων. Όσο για τους εργαζόμενους συμβασιούχους θα προβλέπεται μέσα από νέα σύμβαση να εργάζονται μέχρι την ανακοίνωση των επιτυχόντων. Μετά τις εξελίξεις αυτές, είπε ο υπουργός, δεν υπάρχει κανένας λόγος να συνεχιστούν οι κινητοποιήσεις.

Δείτε τις ανακοινώσεις του υπουργού Εσωτερικών Πάνου Σκουρλέτη μετά τη σύσκεψη:


Η δήλωση του υπουργού Εσωτερικών

«Στη σημερινή σύσκεψη με τον Πρωθυπουργό, αποφασίστηκε να κατατεθεί νομοθετική ρύθμιση, την Δευτέρα στη Βουλή, η οποία θα προβλέπει τη διενέργεια διαγωνισμού για την πρόσληψη μόνιμου προσωπικού στην καθαριότητα των Δήμων.
Όσον αφορά τους εργαζόμενους που μέχρι τώρα απασχολούνταν στην καθαριότητα, θα προβλέπεται, μέσα από νέα σύμβαση, να απασχοληθούν μέχρι την ανακοίνωση των προσωρινών πινάκων των επιτυχόντων του διαγωνισμού. Μιλάμε για διαγωνισμό ο οποίος θα γίνει με ευθύνη του ΑΣΕΠ.
Θέλω επίσης, να πω ότι όσοι πίστευαν ότι με αφορμή το προσωρινό αδιέξοδο που δημιουργήθηκε, θα ανοίξει ο δρόμος ώστε να εισβάλουν ιδιωτικές εταιρίες στον τομέα της αποκομιδής των απορριμμάτων, θα μας βρουν απέναντι.
Νομίζουμε ότι μετά τη σημερινή εξέλιξη, δεν υπάρχει κανένας λόγος να συνεχίζονται οι κινητοποιήσεις και θέλουμε να καλέσουμε την Ομοσπονδία των εργαζομένων, καθώς και την ΚΕΔΕ, ο καθένας από τη μεριά του, να συμβάλουν έτσι ώστε, πολύ γρήγορα, να ομαλοποιηθεί η κατάσταση».

Σχετική είδηση: Αφόρητη η κατάσταση με τα σκουπίδια – Προς ολιγόμηνες συμβάσεις (video)

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος