Στ. Πέτσας:Η ευθύνη που οδήγησε την Τουρκία εκτός ΕΕ, βαρύνει αποκλειστικά την ίδια(video)

Noμοθετική ρύθμιση που θα διασφαλίζει την εύρυθμη μετακίνηση των πολιτών ανακοίνωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος αναφερόμενος στα προβλήματα που δημιουργήθηκαν κατά τη σημερινή στάση εργασίας στο Μετρό. Στην ενημέρωση των πολιτικών συντακτών ο Στέλιος Πέτσας έκανε λόγο για εκατομμύρια συμπολίτες στην πρωτεύουσα που ταλαιπωρήθηκαν εξαιτίας μιας στάσης εργασίας στο Μετρό τονίζοντας πως ο πρωθυπουργός και η κυβέρνηση ζητούν συγγνώμη για την ταλαιπωρία των Αθηναίων.

Ο κ. Πέτσας αναφέρθηκε στη δήλωση του Κυριάκου Μητσοτάκη, ο οποίος τόνισε πως «η Κυβέρνηση δεν εκβιάζεται επειδή απλώς ζητήθηκε σε 21 άτομα να κάνουν τη δουλειά τους. Άμεσα θα υπάρξει νομοθετική ρύθμιση για προσωπικό ασφαλείας». Οπως είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος σε όλη την Ευρώπη, όπως και στον ΟΣΕ και σε άλλα μέσα σταθερής τροχιάς, υφίσταται ήδη πρόβλεψη για προσωπικό ασφαλείας στις περιπτώσεις απεργιών ή στάσεων εργασίας.Με αφορμή την συζήτηση για τον Προϋπολογισμό του 2020 ο κ. Πέτσας είπε πως πρόκειται για τον πρώτο προϋπολογισμό της κυβέρνησης, ο οποίος σηματοδοτεί την επιστροφή της πατρίδας μας στο μέλλον.

Οπως είπε, «αποτυπώνει την αναπτυξιακή κατεύθυνση της οικονομικής πολιτικής, την αλλαγή του δημοσιονομικού μείγματος, με μειώσεις φόρων και συγκράτηση δαπανών και την αποτελεσματικότητα της κυβέρνησης στην πράξη. Ο προϋπολογισμός αυτός, όχι μόνον δεν επιβάλλει πρόσθετα περιοριστικά μέτρα, αλλά μειώνει τα βάρη σε νοικοκυριά και επιχειρήσεις. Με αποτέλεσμα οι Έλληνες να βλέπουν σημαντική αύξηση του διαθέσιμου εισοδήματός τους».

Σύμφωνα με τον κύριο Πέτσα, «ο νέος προϋπολογισμός αποδεικνύει πως ό,τι είπαμε, το κάνουμ » ενώ προχώρησε στον απολογισμό του εξαμήνου της κυβέρνησης.”Ο προϋπολογισμός αποδεικνύει πως ό,τι είπαμε το κάναμε”, τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών.

Το αδιάθετο για το 2019 ποσό για την ενίσχυση του Τύπου, θα διατεθεί στο επίδομα θέρμανσης, ανακοίνωσε παράλληλα ο Στ. Πέτσας.

Για τα ελληνοτουρκικά σημείωσε ότι “η ευθύνη που οδήγησε την Τουρκία εκτός ΕΕ, βαρύνει αποκλειστικά την ίδια και όχι ελληνικές κυβερνήσεις”.

“Δεν εξετάζεται θέμα αύξησης της στρατιωτικής θητείας”, απάντησε σε σχετική ερώτηση ο Στέλιος Πέτσας και σε επόμενη ερώτηση για τις κινήσεις της Τουρκίας στην ανατολική Μεσόγειο, απάντησε ότι “δεν έχουμε επίσημη ενημέρωση για ωκεανογραφικό ή έρευνα υδρογονανθράκων.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος