Επίσκεψη Βίτσα στις ΗΠΑ για την αμυντική βιομηχανία

Η προώθηση της ελληνικής αμυντικής βιομηχανίας και τα φλέγοντα θέματα της ανατολικής Μεσογείου είναι στο επίκεντρο των επαφών που έχει στις ΗΠΑ ο αναπληρωτής υπουργός Άμυνας Δημήτρης Βίτσας.

Χθες εγκαινίασε το ελληνικό περίπτερο στο πλαίσιο της Διεθνούς Έκθεσης Αμυντικού Υλικού AUSA 2016. στην Ουάσιγκτον, όπου συναντήθηκε με στελέχη εταιρειών που δραστηριοποιούνται στον τομέα της αμυντικής βιομηχανίας, την εξασφάλιση συνεργασιών με άλλες σχετικές βιομηχανίες  και την προώθηση του αντίστοιχου ελληνικού κλάδου στις διεθνείς αγορές.

Ο κ .Βίτσας επισκέφθηκε το αμερικανικό Πεντάγωνο και συναντήθηκε με την Ελίσα Σλότκιν (βοηθό υπουργό Άμυνας, αρμόδια για τις διεθνείς υποθέσεις ασφαλείας), ενώ ενημερώθηκε από εκπροσώπους της υπηρεσίας πληροφοριών DIA. Στην ατζέντα των συνομιλιών του κ. Βίτσα με τους Αμερικανούς αξιωματούχους βρέθηκαν οι εξελίξεις στην ευρύτερη περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου και επισημάνθηκε ο ρόλος της Ελλάδας ως παράγοντα ασφάλειας και σταθερότητας στην περιοχή.

Αύριο θα επισκεφθεί την ελληνική πρεσβεία, ενώ θα παραχωρήσει συνέντευξη Τύπου στους ανταποκριτές των ελληνικών μέσων ενημέρωσης, καθώς και σε αμερικανικά μέσα μαζικής ενημέρωσης. Σε συνέντευξη που παραχώρησε στο πρακτορείο Associated Press τόνισε ότι η διεθνής κοινότητα πρέπει να αντιμετωπίσει ενωμένη την προσφυγική κρίση. Απαντώντας στις αναφορές του Τούρκου Προέδρου για την αμφισβήτηση της Συνθήκη της Λωζάνης τόνισε ότι η Τουρκία επιχειρεί με τον τρόπο αυτό να αναθεωρήσει τις υποχρεώσεις της αλλά οφείλει να σεβαστεί το Διεθνές Δίκαιο

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος