“Επίθεση” κυβερνητικών κύκλων στον Κυρ. Μητσοτάκη

«Ο κ. Μητοστάκης μιλάει για «λαϊκισμό στην Ευρώπη», βάζοντας τους Ποδέμος και τον Τζέρεμι Κόρμπιν δίπλα στην Μαρί Λεπέν», αναφέρουν κυβερνητικοί κύκλοι, σχολιάζοντας την ομιλία του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκου Μητσοτάκη, στη σχολή Fletcher του πανεπιστημίου Tufts της Βοστώνης.

Οι ίδιοι κύκλοι υπογραμμίζουν ότι «αυτό όμως που προξενεί εντύπωση, είναι ότι σε αυτή την συζήτηση περί λαϊκισμού, προσπερνά τον αντιπρόεδρό του κ. Άδωνι Γεωργιάδη. Ή στελέχη του, όπως ο κ. Βορίδης, που παρέχουν συστηματική πολιτική κάλυψη σε ξενοφοβικές εκδηλώσεις ανά την Ελλάδα, ζητώντας να μην γίνουν δεκτά στα σχολεία τα παιδιά, πρόσφυγες».

Ο κ. Μητσοτάκης, ο οποίος βρίσκεται στις ΗΠΑ παρουσίασε σε ομιλίες του στα Πανεπιστήμια Χάρβαρντ και Τάφτς την πρόταση της Νέας Δημοκρατίας για τον «οδικό χάρτη εξόδου της Ελλάδας από την κρίση».

Μιλώντας στο Χάρβαρντ ο πρόεδρος της ΝΔ επιτέθηκε στον ΣΥΡΙΖΑ όπου έκανε λόγο για Αριστερό και Δεξιό Λαϊκισμό ενώ τόνισε, ότι η ΝΔ προτείνει αλλαγή του μείγματος δημοσιονομικής πολιτικής, με έμφαση τους μικρότερους φόρους, και την περικοπή των κρατικών δαπανών, τη στιγμή που ο ΣΥΡΙΖΑ «δεν πιστεύει» καν στις μεταρρυθμίσεις, που προωθεί.

Σε ομιλία του στο Tufts, ο κ. Μητσοτάκης τόνισε ότι “η έξαρση του λαϊκισμού δεν αποτελεί ελληνικό φαινόμενο. Οι «Ποδέμος» στην Ισπανία, ο Κόρμπιν και ο Φάρατζ στη Μεγάλη Βρετανία, αλλά και η Λε Πεν στη Γαλλία είναι περιπτώσεις ενδεικτικές της ανόδου του λαϊκισμού σε διεθνές επίπεδο. Πιστεύουμε ότι μόνη λύση είναι η πρόταση μιας «Συμφωνίας Αλήθειας» στον ελληνικό λαό. Μόνο με αυτήν μπορεί να ανακοπεί η πορεία του λαϊκισμού”.

Πηγή: ΕΡΤ1, Πρώτο Πρόγραμμα, ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχετική είδηση: Κυρ. Μητσοτάκης: Απαιτείται νέο μείγμα δημοσιονομικής πολιτικής (video)

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος