Αίτημα Αλ. Τσίπρα για προ ημερησίας με θέμα τη διαπλοκή και τη διαφθορά (video)

Στην κατάθεση αιτήματος για προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση στη Βουλή με θέμα τη διαπλοκή και τη διαφθορά προχώρησε ο Πρωθυπουργός, κατά την έναρξη της δευτερολογίας του στην προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση στη Βουλή για την Παιδεία.

Ο κ. Μητσοτάκης υπερασπίζεται, από τότε που εξελέγη, καναλάρχες, αυτούς που κάνουν τη «βρόμικη δουλειά», τόνισε ο Αλέξης Τσίπρας.

Ο Πρωθυπουργός κατηγόρησε τον επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης πως μεροληπτεί υπέρ των ιδιωτικών σχολείων και πανεπιστημίων εναντίον της δημόσιας Παιδείας.

Παράλληλα, κάλεσε τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης να «πει καθαρά στην ελληνική οικογένεια» ότι διαφωνεί με την κατάργηση του εξετασιοκεντρικού σχολείου.

«Εσείς, κ. Μητσοτάκη, δεν θέλατε αξιολόγηση, θέλατε δικαιολογία για απολύσεις», είπε, και εξήγγειλε ότι η κυβέρνηση ετοιμάζει συνολικό νόμο για την αξιολόγηση στο Δημόσιο.

Ο κ. Τσίπρας κάλεσε τον πρόεδρο της ΝΔ να διευκρινίσει αν συμφωνεί με το να σταματήσουν τα θρησκευτικά να αποτελούν μάθημα ομολογίας πίστεως.

«Ήταν τιμή μου να συμμετέχω σε κάποιες από τις εξάρσεις του μαθητικού και φοιτητικού κινήματος. Είχα τη δυνατότητα να συμμετάσχω στους μαθητικούς αγώνες του ‘90-‘91 ενάντια σε έναν αυταρχικό νόμο του πατέρα σας, όπως ήταν και τιμή μου να συμμετέχω στο φοιτητικό κίνημα, σε μια εποχή παρακμής του. Όμως αυτοί οι αγώνες πήγαν την κοινωνία μπροστά», τόνισε ο Πρωθυπουργός.

Απευθυνόμενος στον Κυριάκο Μητσοτάκη, ο Αλέξης Τσίπρας είπε πως «μέχρι να ασχοληθείτε με την πολιτική, δεν είχατε περάσει ούτε απ’ έξω από δημόσιο σχολείο, γι’ αυτό και δεν μπορείτε να το υπερασπιστείτε. Υπερασπίζεστε μόνο το ιδιωτικό».

Δεν θα επιτρέψουμε σε κάποιους να απειλούν να καλύψουν τη χώρα στο σκοτάδι, σημείωσε στην πρωτολογία του ο Πρωθυπουργός.

Πηγές: ΕΡΤ, ΑΠΕ-ΜΠΕ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος