Γ. Αμανατίδης: Πολλαπλά τα μηνύματα της επίσκεψης Ομπάμα (video)

Η επίσκεψη του Αμερικανού προέδρου Μπαράκ Ομπάμα ήταν απόλυτα επιτυχημένη και έδωσε πολλαπλά μηνύματα στήριξης προς την Ελλάδα και πολλαπλασίασε τις προσπάθειες που κάνει η ελληνική κυβέρνηση για το κλείσιμο της δεύτερης αξιολόγησης αλλά και για την ελάφρυνση του χρέους, επισήμανε ο υφυπουργός Εξωτερικών Γιάννης Αμανατίδης σε συνέντευξή του στην εκπομπή Πρωινή Ζώνη της ΕΡΤ.

Για το Κυπριακό ο κ. Αμανατίδης επανέλαβε τη δήλωση του Κύπριου Προέδρου “τίποτα δεν έχει συμφωνηθεί μέχρι να συμφωνηθούν όλα”, σημειώνοντας ότι είναι κρίσιμη η διαπραγμάτευση και πως οι συζητήσεις βρίσκονται σε ένα κρίσιμο σημείο.
Ο υφυπουργός πρόσθεσε ότι ο κ. Αναστασιάδης ενημέρωση την πολιτική ηγεσία για τις διαπραγματεύσεις και πως το επόμενο διάστημα θα υπάρχουν εξελίξεις. Ο πρόεδρος Αναστασιάδης έχει τη στήριξη και του Πρωθυπουργού και του Προέδρου της Δημοκρατίας, καθώς και του Αρχιεπισκόπου Κύπρου Χρυσόστομου, σημείωσε.
Ο κ. Αμανατίδης απέφυγε να πει περισσότερα για τις συνομιλίες, ωστόσο τόνισε “γίνονται εμβαθύνσεις, θα δούμε που θα καταλήξουν”. Επίσης, υπογράμμισε ότι τόσο η Ελλάδα όσο και η Κύπρος αποτελούν παράγοντες σταθερότητας στην ευρύτερη περιοχή.

Πηγή: ΕΡΤ

πολλλαπλά τα μηνύματα της επίσκευ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος