Γ. Δημαράς: “Το νερό να παραμείνει δημόσιο αγαθό” (audio)

“Ο πρωθυπουργός κατάλαβε, στη συνάντηση που είχαμε χθες, ότι για μας το νερό είναι κεντρικό ζήτημα, και είναι από αυτά που δεν διαπραγματευόμαστε”, δήλωσε ο κ. Γιώργος Δημαράς των Οικολόγων Πράσινων.

Μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα και στους Ευαγγελία Μπαλτατζή και Ξενοφώντα Ζηκίδη ο κ. Δημαράς τόνισε ότι ήθελαν να διασφαλίσουν ότι το νερό θα παραμείνει δημόσιο αγαθό, κάτω από τον κρατικό κοινωνικό έλεγχο.

“Με τον κ. Τσακαλώτο είχαμε κάνει συναντήσεις, ήξερε τις αντιρρήσεις μου”, πρόσθεσε, “αν και είχε κάνει βέβαια τη δήλωση ότι όσο θα είναι εκείνος υπουργός δεν θα γίνει ιδιωτικοποίηση”. “Αυτό που εμείς, οι Οικολόγοι Πράσινοι θέλαμε, είναι να διασφαλίζεται και στο νόμο”. “Πλέον, αναφέρεται ρητά ότι, η αξιοποίηση αυτών των επιχειρήσεων σε καμία περίπτωση δεν περιλαμβάνει την αποξένωση του ελληνικού δημοσίου ως μοναδικού μετόχου της εταιρίας από την πλειοψηφία του μετοχικού κεφαλαίου της ΕΥΔΑΠ, όπως και η ταυτότητα του νομικού λόγου της ΕΥΑΘ”. “Αυτό το τελευταίο”, δήλωσε ο κ. Δημαράς, “αναφέρεται γιατί για την ΕΥΑΘ δεν είχαμε απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας”. “Υπάρχει δηλαδή δέσμευση και στην εισηγητική έκθεση και στο άρθρο του νόμου”.

Πηγή: Πρώτο Πρόγραμμα

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος