Γιαννάκου: Με την απλή αναλογική θα έχουμε πρόβλημα με την πολιτική σταθερότητα (audio)

Επιφυλακτική στο ζήτημα της ανάπτυξης στη χώρα μας εμφανίστηκε μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα και στην Ευαγγελία Μπαλτατζή η πρώην ευρωβουλευτής της ΝΔ, Μαριέττα Γιαννάκου.

Η κα Γιαννάκου είπε ότι υπάρχουν σαφέστατα απαιτήσεις των δανειστών που πρέπει να εκπληρωθούν. Αν θέλουμε όμως να υπάρχει μια ελάχιστη ανάπτυξη, δεν μπορεί αυτή να περπατήσει με 24% ΦΠΑ και με μεγάλο αριθμό ληξιπρόθεσμων οφειλών.

Δεν αντιλαμβάνομαι επίσης πως θα δημιουργηθούν θέσεις εργασίας, πρόσθεσε. Έχουμε ένα πρωτογενές πλεόνασμα που έχει υπερβεί το 4% και η κυβέρνηση αισθάνεται ασφαλής ότι θα μπορεί να αποπληρώσει τις υποχρεώσεις φέτος και του χρόνου, αλλά από εκεί και πέρα τι; Αν δεν μειωθεί η φορολογία, πώς θα δημιουργηθούν νέες θέσεις εργασίας είπε χαρακτηριστικά η κα Γιαννάκου.

Η Ελλάδα θα έχει διπλή και τετραπλή εποπτεία, θα έχει την εποπτεία του συμφώνου σταθερότητας και ανάπτυξης και θα έχει και ειδική εποπτεία, διότι είναι ξεκαθαρισμένο από τους θεσμούς, ότι αν δεν αποπληρωθεί το 75% του χρέους, η Ελλάδα δεν πρόκειται να φύγει από την σκληρή επιτήρηση, εκτίμησε η κα Γιαννάκου.

Ερωτηθείσα για το αν είναι υπέρ της απλής αναλογικής η κα Γιαννάκου είπε ότι θα διαλυθεί το ελληνικό πολιτικό σύστημα και θα έχουμε πρόβλημα με την πολιτική σταθερότητα, θα γίνουν εκατοντάδες κομματικοί σχηματισμοί και θα συμβεί αυτό που συνέβη στην Ιταλία, όπου τα μικρά κόμματα εξαγοράζονταν από έναν επιχειρηματία το καθένα.

Πηγή: Πρώτο Πρόγραμμα

Επιμέλεια: Αλέκα Σταυροπούλου

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος