“Η απλή αναλογική είναι ένα σύστημα που μπορούμε να δοκιμάσουμε” (audio)

“Η απλή αναλογική είναι ένα σύστημα που λειτουργεί σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες και μπορούμε να το δοκιμάσουμε”, δήλωσε στο Πρώτο Πρόγραμμα και τον Ξενοφώντα Ζηκίδη, ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Κώστας Χρυσόγονος.

“Η χώρα για πολλές δεκαετίες έζησε με έναν εκλογικό νόμο ο οποίος έδινε ισχυρότατη πριμοδότηση στο πρώτο κόμμα και αυτό οδήγησε σε μεγάλη όξυνση της πολιτικής αντιπαράθεσης”, τόνισε ο ευρωβουλευτής, και εκτίμησε ότι “αυτό συνέβαλε στην χρεοκοπία και δεν βοήθησε τον τόπο”.

Για το θέμα των τηλεοπτικών αδειών, ο κ. Χρυσόγονος είπε πως θα περιμένει την απόφαση της Ολομέλειας του Συμβουλίου της Επικρατείας και μετά θα τοποθετηθεί. “Υπάρχει ήδη ένα κλίμα με σχόλια από παντού που δεν ευνοεί την αμερόληπτη απονομή της δικαιοσύνης”, πρόσθεσε, επισημαίνοντας ότι “η επιστολή της Κομισιόν δεν αφορά τον διεθνή διαγωνισμό και την αδειοδότηση, αλλά την Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών, που”, όπως είπε, “δεν είναι το ΕΣΡ”.

Σχολιάζοντας τις αντιδράσεις στην Ευρώπη μετά το Βρετανικό Brexit, δήλωσε ότι, “οι διαφορές πάντα θα υπάρχουν, ωστόσο, ένα κομβικό ερώτημα είναι εάν θα γίνει δεκτό ή όχι, εφόσον τεθεί, το αίτημα να προχωρήσει η Σκωτία σε δημοψήφισμα ανεξαρτησίας. Εάν συμβεί αυτό θα πυροδοτήσει αποσχιστικές τάσεις και σε άλλα κράτη μέλη της Ένωσης και ήδη η Ισπανία αντιδρά”, τόνισε ο ευρωβουλευτής.

Πηγή: Πρώτο Πρόγραμμα

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος