Ι. Φωτήλας: “Το Ποτάμι” δεν μπορεί να έχει αυτόνομη πορεία (audio)

“Έχω να προσφέρω πολλά και, με την ένταξή μου στη ΝΔ, μου δίνεται αυτή η δυνατότητα”, δήλωσε στο Πρώτο Πρόγραμμα, μιλώντας στους Ξενοφώντα Ζηκίδη και Ευαγγελία Μπαλτατζή, ο βουλευτής της ΝΔ πλέον, κ. Ιάσων Φωτήλας.

Ο κ. Φωτίλας τόνισε ότι, “το Ποτάμι, όπως και ο ίδιος ο Σταύρος Θεοδωράκης έχει πει κατά καιρούς, δυστυχώς, μόνο του δεν έχει να προσφέρει κάτι”. “Αυτή είναι η αλήθεια”, τόνισε και συμπλήρωσε ότι, “το πρόβλημα για το Ποτάμι δεν είναι οι πολιτικές θέσεις, ούτε εγώ διαφώνησα ποτέ, είναι η στρατηγική πορεία που πρέπει να ακολουθήσει, προκειμένου να καταφέρει να μετουσιώσει τις ιδέες σε πράξη”.

Απαντώντας σε όσα ο Σταύρος Θεοδωράκης είπε σχετικά με την προσχώρησή στη ΝΔ, ο κ. Φωτήλας τόνισε ότι, ποτέ δεν διαβεβαίωσε ότι θα επέστρεφε την έδρα του στο κόμμα, ότι ο ίδιος διαγράφηκε από το Ποτάμι και παρέπεμψε στο άρθρο του Συντάγματος ότι, στις κοινοβουλευτικές δημοκρατίες η έδρα δεν ανήκει στα κόμματα αλλά στον βουλευτή”. “Το Ποτάμι”, επεσήμανε, “δεν μπορεί να έχει αυτόνομη πορεία, έχει ίσως το πιο μεταρρυθμιστικό πρόγραμμα και θέσεις”.

“Το πρόβλημα του ήταν η αμφιθυμία του, την ίδια στιγμή που έλεγε ότι ο κ. Μητσοτάκης τα λέει πολύ καλά, την ίδια στιγμή συζητούσε με την κ. Γεννηματά και ταυτόχρονα καλούσε τον κ. Τσίπρα να κυβερνήσει καλά”. “Δεν γίνονται όλα αυτά”, δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Φωτήλας, προσθέτοντας ότι “πρέπει να αποφασίσει με ποιον θα πάει και ποιον θα αφήσει”.

Ο κ. Φωτήλας παραδέχθηκε ότι, “εάν μπορούσε να υπάρξει ένας κοινός βηματισμός για την διαμόρφωση ενός κοινού σχήματος στον χώρο της κεντροαριστεράς, θα ήταν πολύ χρήσιμο, αλλά αυτό το μποϋκοτάρισε η κ. Γεννηματά”. “Ο διαχωρισμός δεν είναι δεξιά και αριστερά”, επεσήμανε, “αλλά λαϊκισμός και ρεαλισμός, είναι θέμα μεταρρυθμιστικού λόγου”, δήλωσε ο κ. Φωτήλας.

Υποστήριξε ότι “οι συνάδελφοί του στο Ποτάμι κοιτάνε να δούνε τι θα κάνουν , και αυτό δεν είναι κακό, δεν μπορεί να ενοχοποιούμε την πολιτική φιλοδοξία του καθενός”, δήλωσε. Πρόσθεσε ότι, “εάν θέλει να προσφέρει ο πολιτικός , αυτό δεν θα το κάνει από το σπίτι ή το καφενείο. Ο πολιτικός οφείλει να καταφέρει να πάρει την έδρα, εάν θέλει να μετουσιώσει σε πράξη αυτό που πρεσβεύει”, επεσήμανε χαρακτηριστικά, διευκρινίζοντας ότι “όλα αυτά ισχύουν, εάν η φιλοδοξία του δεν είναι κενή περιεχομένου”.

Πηγή: Πρώτο Πρόγραμμα

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος