Εισήγηση υπέρ της ψήφισης της συμφωνίας στην Κ.Ο. της ΝΔ

Την εισήγηση του πολιτικού συμβουλίου υπέρ της ψήφισης, έστω μιας κακής συμφωνίες, με στόχο την αποφυγή άτακτης χρεοκοπίας, παρουσίασε ο Βαγγέλης Μειμαράκης, στη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Ν.Δ. εξηγώντας πως η απόφαση πρέπει να είναι στρατηγικής και όχι τακτικής.

Ξεκαθάρισε πως όποιος διαφοροποιηθεί υπάρχει διαδικασία στον κανονισμό της Κ.Ο. και αυτοπροσδιορίζεται αντίθετα γιατί η αλλαγή ψήφου είναι αλλαγή στρατηγικής απέναντι στην Ευρώπη.

Την ίδια ώρα ο κ.Μειμαράκης άσκησε σκληρή κριτική στον κ.Τσίπρα αποδίδοντας του πλήρη και αποκλειστική ευθύνη για το σκληρό μνημόνιο που έρχεται στη βουλή και επισήμανε ότι θα καταφύγει σε εκλογές λόγω του εσωκομματικού του προβλήματος και των διαρροών από την κοινοβουλευτική του ομάδα.

Ανοικτά υπέρ της αποχής από την ψηφοφορία τάχθηκαν τρεις βουλευτές, ο Μάριος Σαλμάς, η Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου και ο Άδωνις Γεωργιάδης, δεσμευόμενοι πάντως ότι θα συνταχθούν με την πλειοψηφία.

Υπέρ της αποχής τοποθετήθηκε και ο Δημήτρης Κυριαζίδης, ο οποίος άσκησε σκληρή κριτική στην κυβέρνηση για τα μέτρα της συμφωνίας.

Επίσης τρεις βουλευτές, ο Αλέξανδρος Κοντός, ο Θανάσης Δαβάκης και ο Στέφανος Γκίκας, πρότειναν και τη λύση της ψήφου κατά συνείδησης.

Εξάλλου, συνάντηση με τον πρώην αναπληρωτή υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και βουλευτή της ΝΔ, Μάξιμο Χαρακόπουλο, είχε κ. Μεϊμαράκης, το πρωί, πριν από τη συνεδρίαση της ΚΟ του κόμματος και συζήτησαν για τα αγροτικά θέματα, ενόψει της ψήφισης της συμφωνίας με τους δανειστές.

Μετά τη συνάντηση, ο κ. Χαρακόπουλος δήλωσε ότι «δυστυχώς, σήμερα ο ελληνικός λαός και ιδιαίτερα οι παραγωγικές τάξεις καλούνται να πληρώσουν τον βαρύτατο λογαριασμό της ανεπαρκούς και τυχοδιωκτικής κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ».

Ο βουλευτής της ΝΔ έκανε λόγο για μαθητευόμενους μάγους που έφεραν τη χώρα στον γκρεμό της οικονομικής καταστροφής «ακυρώνοντας όσα βήματα με θυσίες και κόπους πετύχαμε τα προηγούμενα χρόνια».

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος