Κ. Μπαργιώτας: “Απαραίτητη η αλλαγή του εκλογικού νόμου” (audio)

“Ο εκλογικός νόμος δεν είναι μία επικοινωνιακή επιχείρηση για να αλλάξει η Κυβέρνηση την ατζέντα, είναι μία από τις μεγαλύτερες και πιο απαραίτητες αλλαγές για την ανανέωση του τρόπου διακυβέρνησης και του πολιτικού προσωπικού της χώρας” ανέφερε ο βουλευτής του Ποταμιού Κώστας Μπαργιώτας μιλώντας στην εκπομπή “Απολύτως Σχετικό” με τον Ανδρέα Παπασταματίου και την Έλενα Καραγιάννη, που μεταδίδεται από το Πρώτο Πρόγραμμα και τη Φωνή της Ελλάδας.

Ο κ. Μπαργιώτας συνέχισε λέγοντας: “Ορθώς άνοιξε τώρα η συζήτηση για αλλαγή του εκλογικού νόμου, μόνο που έπρεπε να είχε συζητηθεί εκτενώς νωρίτερα και μάλιστα με αντικείμενο τη βελτίωση του ισχύοντος και όχι αυτό το σχήμα που προτείνεται από την Κυβέρνηση έχοντας υποστεί τόσες αλλαγές μέσα στο τελευταίο δεκαπενθήμερο”, ενώ πρόσθεσε χαρακτηριστικά ότι “άλλα έλεγε ο κ. Κουρουμπλής το Μάιο – Ιούνιο σε σχέση με παλαιότερη πρόταση για νέο εκλογικό νόμο”.

Ο βουλευτής του Ποταμιού είπε ακόμα ότι το κόμμα του έχει υιοθετήσει ένα σχήμα που βασίζεται σε μονοεδρικές και όχι σε μεγάλες περιφέρειες και σύμφωνα με το οποίο ο πολίτης ΄θα μπορεί να ψηφίζει ταυτόχρονα και κόμμα της αρεσκείας του και βουλευτή από άλλο κόμμα εφόσον κρίνει κάποια πρόσωπα ως καταλληλότερα.

Ο κ. Μπαργιώτας παρουσίασε την πρόταση του κόμματός του αναλύοντας τρία βασικά σημεία της: μονοεδρικές περιφέρειες για περίπου 155 βουλευτές με τους υπολοίπους να εκλέγονται σε λίστες, μία έδρα για κάθε 2%- με την προϋπόθεση να παίρνει bonus το πρώτο κόμμα μόνο αν συγκεντρώνει ποσοστό 30-32% ώστε να μπορεί να κυβερνήσει- και τέλος, να παραμείνει το 3% ως κατώτατο όριο εισόδου στη Βουλή. Ερωτηθείς για το αν γνωρίζει κάποιον βουλευτή του Ποταμιού που να έχει σκοπό να διαφοροποιηθεί στη ψηφοφορία για τον εκλογικό νόμο, ο κ. Μπαργιώτας απάντησε αρνητικά.

Πηγή: Πρώτο Πρόγραμμα

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος