Κ. Χρυσόγονος: “Θα έπρεπε να υπάρχει περισσότερη αλληλεγγύη στην Ευρώπη” (audio)

Ο Κώστας Χρυσόγονος Ευρωβουλευτής ΣΥΡΙΖΑ, μίλησε στους Ανδρέα Παπασταματίου και Στεφανία Χαρίτου, στην εκπομπή «Απολύτως Σχετικό», που μεταδίδεται από το Πρώτο Πρόγραμμα, τη Φωνή της Ελλάδας και τους Περιφερειακούς σταθμούς της ΕΡΤ.

Ιδιαίτερα προβληματισμένος για τις εξελίξεις στην Ευρώπη εμφανίστηκε ο Κώστας Χρυσόγονος, αν και όπως σημείωσε, «είναι δύσκολο να προβλέψει κανείς την έκβαση». Eπεσήμανε ότι «πρώτη φορά θα υπάρξει αποχώρηση κράτους -μέλους από την Ε. Ε. και αυτό από μόνο του είναι σεισμική δόνηση», είπε και πρόσθεσε: «Οι πολιτικές τάσεις που διαμορφώνονται σε σειρά Ευρωπαϊκών κρατών έχουν αντίθετη φορά. Δηλαδή εντείνονται τα ρεύματα του Ευρωσκεπτικισμού και της Ευρωφοβίας».

Αναφορικά με την ένταση που έχει δημιουργηθεί στις σχέσεις Ολλανδίας-Τουρκίας ο Ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ εκτίμησε ότι, έχει «βραχυπρόθεσμο ορίζοντα» και εντάσσεται στο πλαίσιο της «προεκλογικής εκστρατείας των δύο χωρών». Ωστόσο συμπλήρωσε ότι, «θα έπρεπε να υπάρχει περισσότερη αλληλεγγύη στην Ευρώπη και δεν είναι συμβολικό το θέμα. Η Ένωση θα έπρεπε να παρέχει μια κάλυψη όσον αφορά τα στοιχειώδη, δηλαδή την εδαφική ακεραιότητα. Αν εμείς δεν ήμασταν υποχρεωμένοι, λόγω της γεωπολιτικής μας θέσης, να υφιστάμεθα αυτές τις τρομερές εξοπλιστικές δαπάνες που έχουμε υποστεί τα τελευταία 40 και πλέον χρόνια, το ελληνικό δημόσιο χρέος θα ήταν στα επίπεδα της Πορτογαλίας και η χώρα θα είχε ήδη βγει από το καθεστώς των μνημονίων», είπε χαρακτηριστικά .

Τέλος ο Ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ ευχήθηκε να γίνουν «λογικές επιλογές» στις Ολλανδικές και Γαλλικές εκλογές και «να μην υπάρξει διόγκωση υπέρ του κ. Βίλμερ και της κ. Λεπέν . Η στροφή προς τον εθνικισμό είναι μια επιλογή παραλόγου, είναι μια στροφή προς το παρελθόν, ένα παρελθόν αιματοβαμμένο. Ας ελπίσουμε ότι θα επικρατήσει η λογική».

Πηγή: Πρώτο Πρόγραμμα

Επιμέλεια: Αλέκα Σταυροπούλου

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος