Κ. Σαντεπί: Η αισιοδοξία επιστρέφει στην Ελλάδα (video)

«Η αισιοδοξία επανέρχεται στην Ελλάδα, η οποία ανακάμπτει μετά από δύσκολες προσπάθειες», δήλωσε ο Γάλλος πρέσβης Κριστόφ Σαντεπί , μιλώντας μάλιστα στα ελληνικά κατά τον χαιρετισμό του προς τους προσκεκλημένους χτες βράδυ, στον κήπο της Γαλλικής Σχολής, για την εθνική γιορτή της Γαλλίας, της 14ης Ιουλίου.

“Η χώρα εξήλθε από τα δημοσιονομικά προβλήματα, το χρέος μέλλει να είναι βιώσιμο μπορεί να στραφεί πια στην ανάπτυξη», πρόσθεσε, τονίζοντας ότι «οι επενδυτές την εμπιστεύονται ξανά» και χαιρετίζοντας «τις γαλλικές επιχειρήσεις που είναι παρούσες στην Ελλάδα και εκείνες που έρχονται».

Η χώρα, είπε κλείνοντας αυτή τη θερμή αναφορά στην Ελλάδα, «μπορεί να υπολογίζει στα νιάτα της, στα ταλέντα της καινοτομίας που διαθέτει και η Γαλλία θα συνεχίσει να την υποστηρίζει».

Σε αντιδιαστολή με την αμφιβολία και το κύμα λαϊκισμού που πλημμύριζε τη Γαλλία και την Ευρώπη ένα χρόνο πριν, καθώς είχε μόλις εμφανιστεί το Brexit και είχαν προκηρυχθεί οι εκλογές στην Ολλανδία και τη Γαλλία, σήμερα επικρατεί άνεμος αισιοδοξίας, είπε ο πρέσβης, τονίζοντας ότι «οι σειρήνες του λαϊκισμού περισσότερο φόβησαν παρά γοήτευσαν».

Ολοκλήρωσε τον ολιγόλεπτο χαιρετισμό του με το μήνυμα της 14ης Ιουλίου ως «μήνυμα εμπιστοσύνης στην ικανότητα του ανθρώπου να προοδεύσει, να νικήσει τις παλιές αντιστάσεις και να βγει έξω από τα παρελθοντικά σχήματα».

ΠΗΓΗ:ΑΠΕ,ΕΡΤ1

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος