Ενημέρωση ΕΕ και ΝΑΤΟ από Καμμένο για τα περί απαγωγής των 8 Τούρκων(video)

Στην παράνομη κράτηση των δύο Ελλήνων στρατιωτικών αλλά και στις δηλώσεις του Τούρκου αντιπροέδρου περί επιχείρησης απαγωγής των 8 Τούρκων στρατιωτικών από την Ελλάδα αναφέρθηκε, ο υπουργός Άμυνας, Πάνος Καμμένος. Στο μεταξύ, ολοκληρώθηκε η άσκηση «Sαλαμίς Storm» στην οποία συμμετείχαν εκτός των ελληνικών ειδικών δυνάμεων, στελέχη από τη Σερβία, τη Βουλγαρία και τη Ρουμανία.

Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας δήλωσε πως σκοπεύει αύριο, στην άτυπη σύνοδο των ομολόγων του τού ΝΑΤΟ, να ενημερώσει τους υπουργούς για την εμπρηστική δήλωση του Τούρκου αντιπροέδρου, Μπεκίρ Μποζντάγ, πως έχει δώσει εντολή να απαχθούν οι οκτώ Τούρκοι στρατιωτικοί, που έμειναν ελεύθεροι από την ελληνική Δικαιοσύνη.

«Ενημέρωσα τους ομολόγους μου, τον Σέρβο και τον Ρουμάνο, για τη χθεσινή δήλωση του αντιπροέδρου της τουρκικής κυβέρνησης που προανήγγειλε κατά παράβαση κάθε ηθικής, κανόνα, διεθνούς δικαίου, την πολεμική ουσιαστικά επιχείρηση που έχει ήδη διατάξει για την απαγωγή σε ξένη χώρα, σε σύμμαχο χώρα, του ΝΑΤΟ, των Τούρκων στρατιωτικών που η ελληνική Δικαιοσύνη, λόγω της παρέλευσης του 18μηνου, αποφάσισε να απελευθερώσει. Το ίδιο θα κάνω και αύριο στην Ευρωπαϊκή Ένωση, στα πλαίσια της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του ΝΑΤΟ».

Η δήλωση του ΥΠΕΘΑ έγινε κατά την επίσκεψη διακεκριμένων προσώπων στην πολυεθνική άσκηση ειδικών επιχειρήσεων «SALAMIS STORM 2018», που διεξήχθη στο Κέντρο Εκπαίδευσης Ειδικών Δυνάμεων (ΚΕΕΔ), στη Νέα Πέραμο. Ο Έλληνας υπουργός παρακολούθησε την άσκηση μαζί με τον Ρουμάνο ομόλογό του, Mihai Fifor, και τον αντίστοιχο Σέρβο, Aleksandar Vulin. Τη Βουλγαρία εκπροσώπησε ο Α/ΓΕΕΘΑ στρατηγός Αντρέι Μπότσεφ. Η άσκηση διεξήχθη για πρώτη φορά ύστερα από ελληνική πρωτοβουλία, με συμμετοχή προσωπικού Ειδικών Επιχειρήσεων από Ελλάδα, Βουλγαρία, Ρουμανία και Σερβία.

Πηγή: ΕΡΤ1, ΑΠΕ-ΜΠΕ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος