Κατρούγκαλος: “Είμαι βέβαιος ότι δεν πρόκειται να συνεχιστούν οι κινητοποιήσεις” (audio)

Ο Γιώργος Κατρούγκαλος αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών , μίλησε στους Ανδρέα Παπασταματίου και Στεφανία Χαρίτου, στην εκπομπή «Απολύτως Σχετικό», στο Πρώτο Πρόγραμμα.

Για το θέμα των κινητοποιήσεων ο υπουργός τόνισε: «Δίνουμε μια λύση στο πλαίσιο των μνημονιακών μας υποχρεώσεων. Η συνέχεια της απεργίας υπό τις συνθήκες αυτές ήταν αδικαιολόγητη, γιατί ζητά το αδύνατο. Είμαι βέβαιος ότι δεν πρόκειται να συνεχιστούν οι κινητοποιήσεις. Ούτως ή άλλως η κυβέρνηση θα υπερασπίσει την δημόσια υγεία. Πολιτική επιστράτευση δεν υπάρχει πια είναι από τα επιτεύγματα της κυβέρνησής μας».

Για το Κυπριακό ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών επεσήμανε: «Η Ελλάδα προσπαθεί να λύσει την διεθνή διάσταση του Κυπριακού. Δηλαδή την παρουσία ξένων τουρκικών στρατευμάτων κατοχής στο νησί και την διαιώνιση ενός καθεστώτος εγγυήσεων που πρακτικά δίνουν την δυνατότητα μονομερούς επέμβασης από ένα κράτος μη μέλους της Ε.Ε. , σε ένα κράτος της Ε.Ε. κυρίαρχο. Θεωρούμε ότι αυτό πρέπει να καταργηθεί».

Για την απαγόρευση της συγκέντρωσης της ΠΟΑΣΥ ο Γιώργος Κατρούγκαλος σημείωσε: «Οι ένστολοι πολίτες έχουν συνταγματικά δικαιώματα ανάλογα με αυτά των υπόλοιπων πολιτών. Αλλά όταν υπάρχει η προοπτική η δημόσια τάξη να κινδυνεύσει, υπάρχει η δυνατότητα απαγόρευσης μιας συγκέντρωσης. Δεν είναι απόφαση της κυβέρνησης, είναι απόφαση της αστυνομικής Αρχής».

Τέλος ο υπουργός σε σχέση με την οικονομία και την ανάπτυξη υπογράμμισε: «Η ανάπτυξη είναι η μοναδική έξοδος από τα προβλήματα της χώρας. Πρέπει να ξεπεράσουμε το παραγωγικό μοντέλο που βασιζόταν στην ιδιωτική και στην δημόσια κατανάλωση με δανεικά και όχι στα συγκριτικά πλεονεκτήματα της χώρας. Αλλά είναι τιτάνιο έργο, να προσπαθούμε να κάνουμε σε λίγους μήνες ό,τι δεν έγινε επί δεκαετίες».

Πηγή: Πρώτο Πρόγραμμα

Επιμέλεια: Αλέκα Σταυροπούλου

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος