Κατρούγκαλος: Η συμπεριφορά της Τουρκίας δεν μας φοβίζει, αλλά μας κάνει να είμαστε σε εγρήγορση (audio)

Η Σύνοδος της Βάρνας μεταξύ Τουρκίας και ΕΕ γίνεται σε ποιοτικά διαφορετικές συνθήκες – σε ό,τι αφορά τη χώρα μας- μετά την πρόσφατη απόφαση του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου στη Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ και την πολύ σκληρή γλώσσα που χρησιμοποίησαν οι Ευρωπαίοι ηγέτες στην υπόθεση με τους δύο Έλληνες στρατιωτικούς, αλλά έχει και στρατηγική σημασία, γιατί στην πραγματικότητα ακυρώνει την προσπάθεια της Τουρκίας να γκριζάρει από πλευράς διεθνούς δικαίου περιοχές στο Αιγαίο και την Κύπρο, δήλωσε στο Πρώτο Πρόγραμμα και στην Ευαγγελία Μπαλτατζή ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών, Γιώργος Κατρούγκαλος.

Ερωτηθείς για το αν προκαλεί ανησυχία η συμπεριφορά της Τουρκίας, ο κος Κατρούγκαλος είπε ότι δεν μας φοβίζει, αλλά οπωσδήποτε μας δημιουργεί την ανάγκη να είμαστε σε διαρκή εγρήγορση και σε ό,τι αφορά εμάς που έχουμε την ευθύνη του πηδαλίου της χώρας, αλλά να προσέξουμε και το εσωτερικό μας μέτωπο να είναι ενιαίο, ενοποιημένο απέναντι στις προκλήσεις. Και να μην επιτρέψουμε να χρησιμοποιηθεί ως εργαλείο ψυχολογικού πολέμου η υπόθεση των δυο στρατιωτικών μας. Είναι σημαντικό να επιστρέψουν το γρηγορότερο δυνατόν, πρόσθεσε ο κος Κατρούγκαλος. Δεν μπορεί μια δίκαιη δίκη να μην έχει συγκεκριμένο χρονικό ορίζοντα, συμπλήρωσε ο υπουργός.

Αναφερόμενος στο θέμα των Σκοπίων ο κος Κατρούγκαλος είπε ότι ο στόχος μας είναι ένας έντιμος συμβιβασμός, υπάρχει παράθυρο ευκαιρίας, αλλά τα πράγματα δεν είναι εύκολα, δεν έχουμε στο τσεπάκι μας την συμφωνία, πρόσθεσε ο υπουργός.

Πηγή: Πρώτο Πρόγραμμα

Επιμέλεια: Αλέκα Σταυροπούλου

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος