Και επιχειρηματίες ΜΜΕ στην Εξεταστική για τα δάνεια κομμάτων (video)

Με την εξέταση του διευθύνοντος συμβούλου της Attica Bank συνεχίζεται η Εξεταστική Επιτροπή για τη διερεύνηση της νομιμότητας της δανειοδότησης πολιτικών κομμάτων. Επίσης η Εξεταστική αποφάσισε να κληθούν και ιδιοκτήτες Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης.

Την κλήση ιδιοκτητών μέσων μαζικής ενημέρωσης στην εξεταστική επιτροπή της Βουλής για τα δάνεια σε κόμματα και μέσα ενημέρωσης, αποφάσισε η επιτροπή, μετά από πρόταση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Σπύρου Λάππα, που έγινε δεκτή από όλα τα κόμματα της αντιπολίτευσης.

Στην εισήγησή του, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Σπύρος Λάππας έκανε λόγο για ανάγκη πρόσκλησης και νέων μαρτύρων στην εξεταστική επιτροπή, δεδομένου ότι η εξέταση των μέχρι τώρα μαρτύρων αποκάλυψε σωρεία υπερβάσεων των κανόνων των τραπεζών κατά τη δανειοδότηση των ΜΜΕ.

Όπως ανέφερε ο διευθύνων σύμβουλος της Attica Bank, η ΝΔ το 2011 έλαβε δάνειο ύψους 2,4 εκατ. ευρώ το οποίο και έχει καταγγελθεί με σειρά εξωδίκων και είναι άμεσα απαιτητέο. Το ΠΑΣΟΚ έχει λάβει δάνειο ύψους 5 εκατ. ευρώ ενώ συντρέχουν αστικές και ποινικές ευθύνες λόγω υπέρβασης του προβλεπόμενου ύψους δανειοδότησης.

Αναφορικά με το δάνειο της Attica προς τον ΣΥΡΙΖΑ, ύψους 200.000 ευρώ, ο διευθύνων σύμβουλος ανέφερε πως έχει ήδη εξοφληθεί.

Ανακοίνωση της Ένωσης Κεντρώων

Από την συγκεκριμένη συζήτηση δεν πρόκειται το ελληνικό κράτος να εισπράξει ούτε 1 ευρώ, επισημαίνει ο εκπρόσωπος Τύπου της Ένωσης Κεντρώων Γιάννης Καλιάνος. Η συζήτηση αυτή, τόνισε ο κ. Καλιάνος, γίνεται για αντιπολιτευτικούς λόγους και για λάσπη εκατέρωθεν. Ποιο κόμμα ή κανάλι δεν έχει πάρει δάνειο; Άρα; Γιατί φωνάζουν τώρα; Πρέπει όλοι μας λοιπόν να κοιτάξουμε μπροστά μιας και όλα αυτά είναι προβλήματα αθεράπευτα.


Πηγή: Πρώτο Πρόγραμμα

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος