Κινητικότητα και συσκέψεις στο χώρο της αριστεράς με την εκλογική κλεψύδρα να αδειάζει

Περίοδος ανακατατάξεων και ζυμώσεων στην αριστερά, μετά την αποχώρηση από το ΣΥΡΙΖΑ, όσων στελεχώνουν τη Λαϊκή Ενότητα και η προεκλογική περίοδος δημιούργησε και ανάλγη κινητικότητα και σε άλλες δυνάμεις της αριστεράς. Συγκλισεις, αποκλίσεις, διασπάσεις και συνθέσεις, καλούνται να υπερνικήσουν τα στενά χρονικά περιθώρια και να αποτυπωθούν εκλογικά.

Mε δεδομένη την αυτόνομη εκλογική κάθοδο του ΚΚΕ, το υπόλοιπο τοπίο είναι τουλάχιστον αυτή τη στιγμή στην ακόλουθη κατάσταση.

Πενήντα τρία μέλη της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ προερχόμενα από την Αριστερή Πλατφόρμα υπέβαλλαν σήμερα τις παραιτήσεις τους, τονίζοντας στη σχετική επιστολή τους ότι “ως μέλη της ΚΕ, δεν μπορούμε να υπηρετήσουμε το νέο μνημόνιο -όπως άλλωστε και τα προηγούμενα- που έρχεται να δώσει την χαριστική βολή σε έναν ήδη καθημαγμένο λαό”. Σημειώνεται ότι οι περισσότεροι από τους 53 δραστηριοποιούνται ήδη στη Λαϊκή Ενότητα.

Στην επιστολή παραίτησης τονίζουν ότι “οι εξελίξεις που ζούμε θα καταγραφούν με μελανά γράμματα στην ιστορία της χώρας αλλά και στην ιστορία της Αριστεράς». Προσθέτουν ότι “η κυβέρνηση με κορμό τον ΣΥΡΙΖΑ (για την οποία παλέψαμε με όλες μας τις δυνάμεις) δυστυχώς αψηφώντας τις συλλογικές επεξεργασίες και το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ, τις προγραμματικές της δεσμεύσεις στη βουλή αλλά και την τελευταία απόφαση της ΚΕ για έκτακτο συνέδριο, κατέληξε να ψηφίσει ένα νέο σκληρό μνημόνιο”. Επικρίνουν επίσης την κυβέρνηση γιατί “χωρίς την απαραίτητη και αναγκαία διαβούλευση στην ΚΕ του κόμματος, προχώρησε στην προκήρυξη πρόωρων εκλογών”.

Κινητικότητα και συσκέψεις στο χώρο της αριστεράς με την εκλογική κλεψύδρα να αδειάζειΔήλωση Τάκη Βαμβακίδη: “Πέρναγα απέξω και μου είπε ο Έλλην ο Εύζων ότι είναι μέσα ο Λαφαζάνης και ήρθα να παραδώσω σε αυτόν και στους άλλους άξιους βουλευτές που σήκωσαν ανάστημα ήθους και πολιτικής αξιοπρέπειας, μια άλλη εντολή από αυτή που κρατάει ο Παναγιώτης τώρα στα χέρια του, μια εντολή από τον ολοζώντανο Κομαντάτε Τσε Γκεβάρα, ότι το νέο ΕΑΜ, το όχι του 61,3 %, μπορεί και πρέπει, βάζοντας πλάτη, η Λαϊκή Ενότητα, το ΚΚΕ, το σχέδιο Β’, το ΕΠΑΜ, η ΑΝΤΑΡΣΥΑ, ο Μίκης, ο Μάνος, ο Γλέζος, η Ζωή, βάζοντας πλάτη όλοι αυτοί, μπορεί και πρέπει να δικαιωθεί. Η λέξη ενότητα, μεταφράζεται σε νίκη”.

Κινητικότητα και συσκέψεις στο χώρο της αριστεράς με την εκλογική κλεψύδρα να αδειάζει

Παναγιώτης Λαφαζάνης: “Η εντολή που μόλις έλαβα, από τον Τάκη Βαμβακίδη, ένα μεγάλο καλλιτέχνη στη χώρα μας, η εντολή είναι πιο σημαντική θα έλεγα από όλες τις άλλες που έχω λάβει αυτή την περίοδο. Γιατί είναι μια εντολή που βγαίνει από την καρδιά του και είναι μια εντολή που πηγαίνει προς τη σωστή κατεύθυνση. Ο Τάκης με το λαϊκό και καλλιτεχνικό ένστικτό του είπε τι πρέπει να κάνουμε.

Όλες οι αριστερές προοδευτικές δημοκρατικές δυνάμεις να κάνουμε ενωμένες, ένα μεγάλο αντι-μνημονιακό μέτωπο για να δώσουμε διέξοδο στη χώρα. Ευχαριστώ τον Βαμβακίδη για τη στήριξή του, του εύχομαι ό,τι το καλύτερο και κυρίως μαζί και οι δύο ευχόμαστε ό,τι το καλύτερο για τον τόπο. Αλλά για να έλθει το καλύτερο για τον τόπο θέλει αγώνες και ενότητα. Η Λαϊκή Ενότητα αυτό επιδιώκει. Σας ευχαριστώ παιδιά”.

Με κείμενο που συνυπογράφουν 14 στελέχη της, η τάση του ΣΥΡΙΖΑ “Πλατφόρμα 2010”, εκφράζει τη στήριξη της στο “εγχείρημα του ΣΥΡΙΖΑ για μια αυτοδύναμη αριστερή κυβέρνηση” και σημειώνει ότι “η κυβέρνηση Τσίπρα κράτησε τη χώρα ζωντανή και δρομολόγησε την έξοδο της χώρας από τις συμπληγάδες της κρίσης”.


ΑΝΤΑΡΣΥΑ

Aύριο 10πμ στη Βουλή (και όχι απόψε όπως αρχικά είχε ανακοινωθεί) η συνάντηση στη Βουλή μεταξύ Λαϊκής Ενότητας και ΑΝΤΑΡΣΥΑ, διότι απόψε Τετάρτη συνεδριάζει η κεντρική συντονιστική επιτροπή της ΑΝΤΑΡΣΥΑ για να αξιολογήσει τα πολιτικά στοιχεία των μέχρι σήμερα επαφών και να αποφασίσει αν θα υπάρξει συνεργασία ή όχι. Σε εξέλιξη και το ανοιχτό κάλεσμα πολιτικής συνεργασίας, προς άλλους χώρους και δυνάμεις.

Κινητικότητα και συσκέψεις στο χώρο της αριστεράς με την εκλογική κλεψύδρα να αδειάζειΗ Εκλογική Συνεργασία ΚΚΕ(μ-λ) και Μ-Λ ΚΚΕ, ανακοίνωσε ότι συμμετέχει στις εκλογές με συνδυασμούς σε όλες τις περιφέρειες, με κεντρικό σύνθημα “Δεν διαλέγουμε ποιος θα συνεχίσει τη λεηλασία του λαού και της χώρας – Όχι στο νέο γύρο εκβιασμών και αυταπατών”. Αναλυτικά η διακύρηξή της ΕΔΩ.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος