Ξεκινά η ΑΔΑΕ την έρευνα για τις καταγγελίες περί συνακροάσεων-Αντιδράσεις (video)

Ξεκινά άμεσα τους ελέγχους η Αρχή Διασφάλισης του Απορρήτου των Επικοινωνιών (ΑΔΑΕ), μετά τις νέες καταγγελίες του Κομουνιστικού Κόμματος Ελλάδος σχετικά με συνακροάσεις με τρίτους στο τηλεφωνικό του κέντρο. Στο πλαίσιο του ελέγχου η ΑΔΑΕ ζήτησε εγγράφως πληροφορίες και από τα άλλα πολιτικά κόμματα (ΝΔ, Ποτάμι) τα οποία όμως δεν απέστειλαν στοιχεία.

Η ΑΔΑΕ με ανακοίνωσή της ενημερώνει ότι ζήτησε και έλαβε συγκεκριμένα στοιχεία για τα συμβάντα, προκειμένου να ξεκινήσει άμεσα τον έλεγχο και να ασκήσει τις κατά το Σύνταγμα αρμοδιότητές της.

Η ΑΔΑΕ υπενθυμίζει επίσης, ότι μετά το προηγούμενο περιστατικό συνακρόασης τον Δεκέμβριο, είχε διενεργήσει ελέγχους και είχε συντάξει πόρισμα το οποίο και κατέθεσε στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής και αναμένει το αποτέλεσμα της άρσης του απορρήτου την οποία ζήτησε από τις αρμόδιες Αρχές.

Στο πλαίσιο του ελέγχου η ΑΔΑΕ ζήτησε εγγράφως πληροφορίες και από τα άλλα πολιτικά κόμματα (ΝΔ, Ποτάμι) τα οποία όμως δεν απέστειλαν στοιχεία.

Έντονες είναι οι αντιδράσεις από τα κόμματα της αντιπολίτευσης.

Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης σε συνέντευξή του στα ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ, ζητά από την κυβέρνηση “να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων και – επιτέλους – να αναλάβει τις ευθύνες της δίνοντας σύντομα ξεκάθαρες και σαφείς εξηγήσεις για το πολύ σοβαρό αυτό ζήτημα. Από την πλευρά μας, ως Νέα Δημοκρατία, το επόμενο χρονικό διάστημα θα αναλάβουμε πρωτοβουλίες για το μείζον αυτό θέμα”.

Ο γγ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας καλεί την κυβέρνηση να αναλάβει επιτέλους τις ευθύνες της ώστε τώρα να αποκαλυφθούν και να δημοσιοποιηθούν αυτοί που κρύβονται πίσω από τις κλήσεις που γίνονται μέσω τηλεφωνικού δικτύου και Διαδικτύου, γιατί έτσι θα αποκαλυφθεί ποιοι είναι αυτοί που οργανώνουν αυτές τις υποθέσεις.

Στο ίδιο μήκος κύματος και οι δηλώσεις της επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης. Η Φώφη Γεννηματά επισημαίνει ότι η Πολιτεία μέσω των οργάνων και των Αρχών της οφείλει να προβεί άμεσα σε κάθε ενέργεια που θα εγγυάται την απρόσκοπτη λειτουργία των πολιτικών κομμάτων και θα διασφαλίζει την ελεύθερη συμμετοχή των πολιτών στις δημοκρατικές διαδικασίες.

Από την πλευρά του ο επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης αναφέρει ότι το σπορ των τηλεφωνικών παρακολουθήσεων είναι παλιό στη χώρα μας και επί ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ πέρασε σε άλλη διάσταση. Η ανικανότητα και το κομματικό κράτος διαλύουν σιγά-σιγά ξανά τα πάντα.

Ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώνων Βασίλης Λεβέντης από την άλλη ανέφερε πως πρόκειται για πλάκα. “Εγώ θεωρώ ότι κάποιο κάθαρμα από τον ΟΤΕ, είτε για να κάνει την πλάκα του είτε για να ενοχλήσει. Κάποιος παρανοϊκός που έχει τη δυνατότητα στα ΚΑΦΑΟ για να τα συνδέει, έκανε την πλακίτσα του”.

ΠΗΓΗ: ΕΡΤ, ΑΠΕ-ΜΠΕ
Ρεπορτάζ: Κώστας Σκουλάς

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος