Κλιμακώνεται η πολιτική αντιπαράθεση για τις εντατικές – Μήνυμα Τσίπρα στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ με τη διαγραφή Κουρουμπλή

Φωτιά παίρνει η πολιτική αντιπαράθεση για την μελέτη Τσιόδρα-Λύτρα, την ώρα που ο εισαγγελέας αποφάσισε η έρευνα των δύο καθηγητών να συσχετιστεί με τη δικογραφία που έχει σχηματιστεί στο πλαίσιο της ευρύτερης προκαταρκτικής εξέτασης για τη διερεύνηση του συνόλου των καταγγελιών από την ΠΟΕΔΗΝ για τις συνθήκες στις ΜΕΘ.

«Η μελέτη αυτή δεν ήρθε ποτέ στο Μέγαρο Μαξίμου», δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου.

Ο Κ. Μητσοτάκης και οι υπουργοί του και ήξεραν και ψεύδονταν, τονίζει ο ΣΥΡΙΖΑ.

Ο καθηγητής Λύτρας μιλώντας στην εκπομπή «ΣΥΝΔΕΣΕΙΣ» της ΕΡΤ σημείωσε ποιοι έγιναν κοινωνοί της έκθεσης που υπογράφει με τον κ. Τσιόδρα, από τα τέλη Μαϊου 2021.

«Την κοινοποιήσαμε αμέσως σε αυτούς που οφείλουν να πάρουν αποφάσεις», ανέφερε ο Θεόδωρος Λύτρας.

«Ποιοι πήραν τη μελέτη στα χέρια τους και την αγνόησαν; Ο κ. Κικίλιας και ο κ. Κοντοζαμάνης; Ο κ. Σκέρτσος; Ο ίδιος ο κ. Μητσοτάκης; Όλοι μαζί; Αργά ή γρήγορα θα απαντήσουν, μετά και την εισαγγελική παρέμβαση», υπογράμμισε ο ΣΥΡΙΖΑ.

«Το μεσημέρι μετά την ομιλία μου στη Βουλή απαντώντας στην κοινοβουλευτική εκπρόσωπο του ΚΙΝΑΛ σχετικά με την μελέτη Τσιόδρα-Λύτρα, υπενθυμίζω, ότι είπα επί λέξει: “το αν γνωρίζαμε ή όχι τη μελέτη είναι αδιάφορο. Δεν τη γνωρίζαμε. Σας διαβεβαιώ ότι η κυβέρνηση λαμβάνει δεκάδες αντίστοιχες εισηγήσεις και στατιστικά στοιχεία, τα μελετά όλα και τα αξιολογεί όλα”. Είπα, δηλαδή, σαφώς ότι δεν λάβαμε την μελέτη, φράση που αποσιώπησε στην ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ», απάντησε ο υπουργός Επικρατείας Άκης Σκέρτσος.

Στο μεταξύ, ο ανεξάρτητος πλέον βουλευτής Παναγιώτης Κουρουμπλής επιμένει στις απόψεις του, περί δολοφονίας, απόψεις που οδήγησαν χθες στη διαγραφή του από την ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, μετά τις σφοδρές αντιδράσεις που προκάλεσαν.

«Το περιστατικό αυτό του κ. Κουρουμπλή δεν ήταν μία μεμονωμένη συμπεριφορά, ήταν η κορυφή του παγόβουνου, είναι η έκφραση της τοξικής αντιπολίτευσης -που έχει επιλέξει με επίκεντρο την πανδημία- να κάνει ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης», σχολίασε στον ΑΝΤ1 ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

«Σε αυτή την πολύ δύσκολη συγκυρία, έχουμε να δώσουμε και μία μάχη απέναντι στην πολιτική χυδαιότητα. Εμείς δεν έχουμε τα κριτήρια που έχει ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην πολιτική αντιπαράθεση», είπε στο Kontra Channel ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Νάσος Ηλιόπουλος.

Η ΝΔ σε σχόλιό της τονίζει, κι άλλος είχε μιλήσει με την ίδια γλώσσα, αλλά δεν διαγράφηκε υπενθυμίζοντας ανάρτηση του Παύλου Πολάκη. Και προσθέτει:

«Προφανώς το «alter ego» έχει άλλη αντιμετώπιση.»

Σύγκρουση κορυφής σε επίπεδο αρχηγών αναμένεται το Σάββατο το βράδυ στη Βουλή κατά τη διάρκεια της συζήτησης για την ψήφιση του προϋπολογισμού.

Τα μηνύματα Τσίπρα στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ

στην κοινή συνεδρίαση του Πολιτικού Κέντρου και του προεδρείου της Κ.Ο. ο κ. Τσίπρας σύμφωνα με πληροφορίες, έστειλε σαφέστατα μηνύματα προς πάσα κατεύθυνση, ότι δεν θα ανέχεται πια αλλαγή της ατζέντας κάθε φορά που είναι στριμωγμένη κυβέρνηση.

Ο κ. Τσίπρας τόνισε σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ότι τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ θα πρέπει να είναι πολύ προσεχτικά στις δημόσιες τοποθετήσεις τους για να μη δίνουν τροφή στον αντίπαλο.

Πηγή: ΕΡΤ1
Ρεπορτάζ: Γιάννης Φασουλάς

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος