Κόντρα για τη διάταξη για τις off-shore

Νέα πολιτική αντιπαράθεση προκαλεί η τροπολογία για την απαγόρευση συμμετοχής πολιτικών προσώπων σε off-shore εταιρίες που ψηφίστηκε στη Βουλή την Πέμπτη.

Η ΝΔ η οποία κατέθεσε και επίκαιρη ερώτηση προς τον Πρωθυπουργό για το ζήτημα μέσω του κυβερνητικού εκπροσώπου, Γιώργου Κουμουτσάκου εξαπέλυσε επίθεση στην κυβέρνηση, λέγοντας ότι πρόκειται για νέα «διάταξη – πλυντήριο».

«Έχουμε μια Κυβέρνηση που αυτοακυρώνεται διαρκώς. Με κυνισμό και χωρίς φραγμό. Αυτοακυρώνεται και διαρκώς εξαπατά για να κρατηθεί, έστω και λίγο, στην καρέκλα. Και σ’ όλα αυτά, σ’ αυτή τη φάρσα, σ’ αυτήν την εξαπάτηση, που πληρώνει ακριβά ο λαός, η Νέα Δημοκρατία δεν πρόκειται να συμπράξει. Θα δείχνει την αντίθεσή της με τον πιο έντονο τρόπο», τόνισε ο κ. Κουμουτσάκος.

Όσον αφορά την αποχώρηση της ΝΔ από τη συνεδρίαση ο εκπρόσωπος εξήγησε: «Ακούσαμε και ακούμε την κριτική που έγινε. Είναι σεβαστή. Και να είχαμε μείνει, η ουσία της στάσης μας, η ουσία της θέσης μας, δεν αλλάζει. Είναι απαρέγκλιτη, κρυστάλλινη. Στόχος μας ήταν να δείξουμε, με ένταση, την άρνησή μας να μετέχουμε σ’ αυτή τη φαρσοκωμωδία, που στήθηκε από την Κυβέρνηση για ένα τόσο σοβαρό θέμα. Όπως δεν ψηφίσαμε το πρώτο, έτσι δεν ψηφίσαμε και το δεύτερο, που τελικά – και τα δύο – καταλήγουν στο ίδιο αποτέλεσμα, στο ίδιο πλυντήριο».

Σήμερα η ΝΔ κατέθεσε ερώτηση στη Βουλή για συμμετοχή μελών της κυβέρνησης σε εξωχώριες εταιρείες. Η ΝΔ ρωτά για ποιο λόγο δεν έχει απαντήσει από τις 26 Αυγούστου σε παλαιότερη ερώτηση βουλευτών της για την συμμετοχή μελών της κυβέρνησης σε εξωχώριες εταιρείες. Υπάρχει ή δεν υπάρχει μέλος της που συμμετέχει; Τι γνωρίζει η κυβέρνηση για το πόθεν έσχες των χρήσεων 2013, 2014 και 2015;».

Απαντώντας κυβερνητικοί κύκλοι σημείωσαν ότι η πολιτική αντιπαράθεση γίνεται στη Βουλή και όχι από τη Συγγρού.

«Αφότου η ΝΔ επιδόθηκε σε ένα θέαμα δημιουργίας εντυπώσεων ζητώντας επιτακτικά τη σύγκληση της Ολομέλειας της Βουλής, όταν αυτή συνήλθε και υπερψήφισε σχεδόν ομόφωνα τη γενική απαγόρευση συμμετοχής πολιτικών προσώπων σε εταιρείες με έδρα στην αλλοδαπή, η ΝΔ επέλεξε το δρόμο της άτακτης φυγής και την πολιτική αντιπαράθεση από την ασφάλεια του γραφείου τύπου της Συγγρού…Τώρα επιχειρούν να ανασυνταχτούν πίσω από ερωτήσεις. Ωστόσο, ξεχνούν ότι είναι αυτοί που χρωστούν απαντήσεις στον ελληνικό λαό», τόνισαν.

Επίθεση στη ΝΔ για τη στάση της στη βουλή εξαπέλυσαν και οι ΑΝ.ΕΛ: «Εφόσον ο κ. Κουμουτσάκος ισχυρίζεται ότι «και οι δύο ρυθμίσεις της κυβέρνησης καταλήγουν στο ίδιο πλυντήριο», γιατί τότε η ΝΔ αποχώρησε και δεν υπερασπίστηκε τη θέση της στη Βουλή, αν πραγματικά είναι αυτή η θέση της; Αντιθέτως, με τη στάση της η Ν.Δ. τήρησε αιδήμονα σιωπή».

Η Ένωση Κεντρώων από την πλευρά σημείωσε ότι «η συγκεκριμένη τροπολογία θα καταπέσει στα δικαστήρια και εκεί που θριαμβολογούν ότι απαγόρευσαν τις offshore, σε λίγο θα τις δέχονται όλες».

«Θα πάθουν», προσθέτει η Ένωση Κεντρώων, «ό,τι έπαθε ο Καραμανλής με τον βασικό μέτοχο».

ΠΗΓΗ: Αίθουσα σύνταξης ert.gr
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος