Κύρτσος: Οι εξελίξεις στην Ισπανία μπορεί να σηματοδοτήσουν αλλαγές σε όλη την Ευρώπη (audio)

Είμαστε σε ένα δρόμο που μπορεί να είναι χωρίς γυρισμό, δήλωσε για τα γεγονότα στην Ισπανία ο ευρωβουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Γιώργος Κύρτσος.

Σε συνέντευξή του, στο Πρώτο Πρόγραμμα και τους Ξενοφώντα Ζηκίδη και Έλενα Καραγιάννη, ο κ. Κύρτσος απέδωσε ευθύνες στην περιφερειακή κυβέρνηση, στην οποία, όπως είπε, κυριαρχεί η κεντροδεξιά, ενώ για την κυβέρνηση Ραχόι, σημείωσε ότι έχασε την ευκαιρία να κλείσει το θέμα των Καταλανών στηριζόμενη στα δημοσιονομικά ανοίγματα που είχε κάνει το 2007 η Σοσιαλιστική κυβέρνηση.

Ο ευρωβουλευτής, της Νέας Δημοκρατίας ανέφερε ότι οι εξελίξεις στην Ισπανία μπορεί να σηματοδοτήσουν αλλαγές σε όλη την Ευρώπη, εάν συνδυαστούν με τα αποτέλεσμα στις γερμανικές εκλογές, τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει ο Μακρόν στην εφαρμογή των φιλελεύθερων προγραμμάτων του και τις εκλογές το 2018 σε Αυστρία και Ιταλία.

Όλα δείχνουν ότι η χώρα μας πρέπει να στηριχθεί στις δικές της δυνάμεις για να βγει από την κρίση, τόνισε ο κ. Κύρτσος, εκτιμώντας ότι ο Ραχόι θα δοκιμαστεί πολιτικά γιατί, όπως είπε, η κυβέρνησή του επιβιώνει με την ανοχή άλλων κομμάτων.

Πηγή: Πρώτο Πρόγραμμα

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος