Μ. Γιαννάκου: “Θέμα εισαγγελέα, αν τα πτυχία των υπαλλήλων είναι πλαστά” (audio)

“Εάν τα πτυχία είναι πλαστά, αυτό είναι κακούργημα και είναι θέμα εισαγγελέα”, δήλωσε η πρώην ευρωβουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Μαριέττα Γιαννάκου στο Πρώτο Πρόγραμμα και στον Ξενοφώντα Ζηκίδη.

“Δεν μπορούν να παραμείνουν άνθρωποι με πλαστά πτυχία στο Δημόσιο”, πρόσθεσε η κα Γιαννάκου, διευκρινίζοντας ότι από τη θέση της υπουργού Παιδείας είχε ανταποκριθεί σε καταγγελίες και πληροφορίες που υπήρχαν για Ιδιωτικά ΤΕΕ που δεν πληρούσαν τις προϋποθέσεις προσωπικού και εγκαταστάσεων και έδιναν πτυχία με υψηλές βαθμολογίες.

“Εάν πρόκειται για πλαστά πτυχία, το θέμα δεν αφορά το Υπουργείο Παιδείας αλλά το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης”, δήλωσε και υπενθύμισε ότι: “Την περίοδο των κυβερνήσεων Νέας Δημοκρατίας και ΠΑΣΟΚ είχαν εκδιωχθεί από το Δημόσιο υπάλληλοι με πλαστά πτυχία”.

“Το υπουργείο, επί δικής μου θητείας, είχε δημιουργήσει ένα πρότυπο εσωτερικό μηχανισμό για τα Πανεπιστήμια ώστε να διαμορφώσουν τον εσωτερικό κανονισμό τους”, πρόσθεσε, “ωστόσο υπάρχουν Πανεπιστήμια ακόμη και σήμερα που δεν έχουν εσωτερικό μηχανισμό. Είχαν, επίσης, γίνει προγραμματισμοί μεταξύ των Υπουργείων Οικονομικών και Παιδείας και κάθε Πανεπιστημίου που αφορούσαν το προσωπικό και τον αριθμό των φοιτητών, αλλά ποτέ δεν λειτούργησαν με ευθύνη των πολιτικών ηγεσιών”, σημείωσε η κα Γιαννάκου.

Αναφερόμενη στην αξιολόγηση δήλωσε ότι: “Είναι φανερό πως οι δανειστές δεν είναι έτοιμοι να αντιμετωπίσουν το θέμα του χρέους, είτε γιατί θεωρούν πως υπάρχει ακόμη χρόνος, είτε γιατί φοβούνται τα κοινοβούλια τους. Με τα τελευταία μέτρα ελπίδες πραγματικής ανάπτυξης δεν υπάρχουν”, τόνισε, και εκτίμησε ότι “δεν χρειάζεται μεγάλος ενθουσιασμός γιατί δεν υπάρχουν στη φορολογία σταθερές που θα επιτρέψουν σε αυτούς που θέλουν να επενδύσουν να έρθουν στην χώρα”.

Πηγή: Πρώτο Πρόγραμμα

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος