Με οκτώ υποψηφίους η δημοπρασία για τις τηλεοπτικές άδειες – Εκτός το “Ε” (video)

Απορρίφθηκε από την επιτροπή διενέργειας του διαγωνισμού για τις τηλεοπτικές άδειες η υποψηφιότητα του «Ε» του Φίλιππου Βρυώνη έπειτα από ενστάσεις που κατατέθηκαν επί της εγκυρότητας της εγγυητικής επιστολής που προσκόμισε, η οποία ήταν διάρκειας 36 ημέρων και όχι 365, όπως έπρεπε, ενώ επιπλέον ήταν μεταβιβάσιμη. Η Επιτροπή έκανε δεκτή ωστόσο την εγγυητική επιστολή του ομίλου Καλογρίτσα, για την οποία επίσης είχαν υποβληθεί ενστάσεις για εκπρόθεσμη κατάθεσή της.

Μιλώντας στη Βουλή, ο υπουργός Επικρατείας Νίκος Παπάς ανέφερε ότι τρόπος υπέρβασης της νομιμότητας δεν υπάρχει, ενώ κάλεσε τη ΝΔ να αλλάξει τη γραμμή της περί ακύρωσης του διαγωνισμού.

Ένταση στη γενική πρόβα δημοπράτησης – Ενστάσεις επί εγγυητικών επιστολών

Με οκτώ υποψηφίους η δημοπρασία για τις τηλεοπτικές άδειες – Εκτός το “Ε” (video)
Φωτογραφία αρχείου – Eurokinissi

Οι υποψήφιοι για τις τηλεοπτικές άδειες όφειλαν να προσκομίσουν σήμερα εγγυητική επιστολή τριών εκατομμυρίων ευρώ για να έχουν δικαίωμα συμμετοχής στην δημοπρασία.

Ο όμιλος ΙΩΑΝΝΗΣ-ΒΛΑΔΙΜΗΡΟΣ Χ. ΚΑΛΟΓΡΙΤΣΑΣ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗΣ ΚΑΛΥΨΗΣ ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΙΑ (Τ.Π.Κ. μ.α.ε.) προσκόμισε την επιστολή στις 15:40, 40′ αφότου είχε κλείσει το πρωτόκολλο, με αποτέλεσμα αρκετοί εκ των αντιπάλων υποψηφίων να ζητήσει την απόρριψή της.

Η αρμόδια Επιτροπή, μετά από σύσκεψη, απεφάνθη ότι η επιστολή ήταν εμπρόθεσμη βάσει δύο παλαιότερων αποφάσεων του Συμβουλίου της Επικρατείας σε ανάλογες περιπτώσεις και με δεδομένο ότι στην προκήρυξη δεν αναφερόταν συγκεκριμένη ώρα για την καταληκτική προθεσμία υποβολής.

Στην περίπτωση της εγγυητικής επιστολής του Φίλιππου Βρυώνη, εκ μέρους της ΡΑΔΙΟΤΗΛΕΟΠΤΙΚΗΣ Α.Ε. (E RADIO-TV), η οποία έχει εκδοθεί από τράπεζα του Χονγκ Κονγκ, ήταν εμπρόθεσμη αλά η διάρκειά της δεν συμφωνούσε με τους όρους του διαγωνισμού, αποφασίστηκε να τεθεί εκτός μάχης.

Στο διαγωνισμό θα συμμετάσχουν οι εξής 8 υποψήφιοι:

  • ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΝΤΟΤ ΚΟΜ ΑΝΩΝΥΜΗ ΡΑΔΙΟΤΗΛΕΟΠΤΙΚΗ ΚΑΙ ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΠΑΡΟΧΗΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΩΝ ΚΑΙ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ (ΣΚΑΙ ΑΕ):
  • ΝΕΑ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (N.T.V.)
  • ΑΝΤΕΝΝΑ TV ΑΝΩΝΥΜΟΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑ
  • DIMERA MEDIA INVESTMENTS LIMITED
  • ALPHA ΔΟΡΥΦΟΡΙΚΗ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ Α.Ε. (ALPHA)
  • ΙΩΑΝΝΗΣ-ΒΛΑΔΙΜΗΡΟΣ Χ. ΚΑΛΟΓΡΙΤΣΑΣ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗΣ ΚΑΛΥΨΗΣ ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΙΑ (Τ.Π.Κ. μ.α.ε.)
  • ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΣ ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΟΣ ΠΑΡΟΧΟΣ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟΥ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΙΑ (ITV CP)
  • ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΜΕΣΩΝ ΜΑΖΙΚΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΑΝΩΝΥΜΟΣ ΕΤΑΙΡΙΑ (ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ Μ.Μ.Ε. Α.Ε.).

Η τελική πρόβα προσομοίωσης του διαγωνισμού για τις τηλεοπτικές άδειες, πραγματοποιήθηκε σήμερα και η δημοπρασία θα διενεργηθεί το πρωί της Τρίτης.

Το κτίριο θα σφραγιστεί και κανένας εκτός των συμμετεχόντων στο διαγωνισμό δεν θα έχει πρόσβαση. Αναμένεται να κρατήσει όλη τη μέρα.

Ένας εκπρόσωπος από κάθε σχήμα θα έρθει πριν τις 07:00 π.μ. προκειμένου να γίνει η κλήρωση για τα δωμάτια. Από τις 07:10 θα αρχίσουν να καταφθάνουν ανά 10 λεπτά οι υπόλοιποι εκπρόσωποι των σχημάτων. Πρώτος θα ξεκινήσει ο Αντ1 και ο τελευταίος στις 08:30, ώστε στις 09:00 να ξεκινήσει η δημοπρασία.

Θα δημοπρατηθούν χωριστά τέσσερις άδειες σε δύο στάδια, ενώ όσον αφορά στην τιμή εκκίνησης για κάθε μια, ορίστηκε στα 3 εκατομμύρια ευρώ, τα οποία καταβλήθηκαν σήμερα με την εγγυητική επιστολή.

Πηγή ΕΡΤ1, Ρεπορτάζ Κ. Σκουλάς

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος