Ν. Ιωνία: Συλλαλητήριο κατά της ακρίβειας – Παρών ο Δ. Κουτσούμπας

Array

Με κεντρικό σύνθημα «Λαέ μη σφίξεις άλλο το ζωνάρι – Απαντάμε οργανωμένα στην ενεργειακή φτώχεια και την ακρίβεια» πραγματοποιήθηκε το πρωΐ του Σαββάτου, 8 Οκτωβρίου, κινητοποίηση σωματείων και μαζικών φορέων της Νέας Ιωνίας, στην πλατεία Σημηριώτη.

Στην κινητοποίηση των σωματείων και των φορέων έδωσε το «παρών» ο Γενικός Γραμματέας της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, ο οποίος προέβη σε δηλώσεις.

Στη δήλωσή του ο κ. Κουτσούμπας αναφέρει ότι  «τα επιδόματα τα πληρώνει πάλι ο ελληνικός λαός, οι εργαζόμενοι, είτε ως καταναλωτές, είτε ως άμεσα φορολογούμενοι».

«Είμαστε εδώ για να διεκδικήσουμε μέτρα προστασίας του εισοδήματος μας, να διεκδικήσουμε μέτρα αντιμετώπισης της ενεργειακής φτώχειας. Ταυτόχρονα, από σήμερα ξεκινάμε τον αγώνα, ώστε να μην αποτελούν αυτά όλα αυτά τα κοινωνικά αγαθά εμπορεύματα, που τα χρυσοπληρώνουν μόνο οι εργαζόμενοι για να κερδίζουν λίγοι μονοπωλιακοί όμιλοι» , πρόσθεσε και τέλος επισήμανε:

«Η δύναμη βρίσκεται στην οργάνωση, στον αγώνα, στην ενότητα, στην κοινωνική συμμαχία όλων σε κάθε γειτονιά της Αθήνας – όπως εδώ στη Νέα Ιωνία – της Ελλάδας, σε κάθε πόλη και χωριό, σε κάθε κλάδο, με πανελλαδική διάσταση. Εμείς μπορούμε να γίνουμε πραγματικά πρωταγωνιστές των εξελίξεων».

Τα προβλήματα του νοσοκομείου της πόλης και την ανάγκη να γίνει υπόθεση του λαού η διεκδίκηση αιτημάτων για να καλυφθούν τα δραματικά κενά και ελλείψεις, υπογράμμισε η Δώρα Κούνα, πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων στο Νοσοκομείο «Αγία Ολγα».

«Οι εκπαιδευτικοί είμαστε σήμερα εδώ», σημείωσε η Ντιάνα Λιάκου, πρόεδρος του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης «Γ. Σεφέρης» η οποία ανέδειξε το πρόβλημα της υποχρηματοδότησης των Σχολικών Επιτροπών, στις συνθήκες της μεγάλης ακρίβειας.

Διαβεβαίωσε πως οι εκπαιδευτικοί και το Σωματείο τους θα γίνουν «ασπίδα» για «να μην κρυώσει κανένα παιδί στις σχολικές αίθουσες, για να μην βρεθεί κανένας εκπαιδευτικός, κανένας αναπληρωτής μόνος του απέναντι στα προβλήματα».

«Οι συνταξιούχοι δεν σκύβουν το κεφάλι», διαμήνυσε ο Νίκος Αθανασίου, πρόεδρος του Συνδέσμου Συνταξιούχων ΙΚΑ Νέας Ιωνίας και πέριξ.

Στα αδιέξοδα μπροστά στα οποία φέρνει τους νέους γονείς η εκρηκτική ακρίβεια αναφέρθηκε η Βούλα Τσίγκα, πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων Παιδικών Σταθμών Δήμου Νέας Ιωνίας. Κατήγγειλε τον αποκλεισμό περίπου 100 παιδιών από τους βρεφονηπιακούς σταθμούς, αλλά και τις περικοπές με τις οποίες έρχονται αντιμέτωπες οι οικογένειες που έχουν καταφέρει να βρουν μια θέση σε αυτούς.

«Η δύναμη ανήκει στους πολλούς, στη μεγάλη λαϊκή πλειοψηφία, που αν το πιστέψει μπορεί να γυρίσει τον κόσμο ανάποδα», είπε από το βήμα της κινητοποίησης ο Πέτρος Αλέπης, αντιπρόεδρος του Συλλόγου Γονέων 10ου Δημοτικού Σχολείου Νέας Ιωνίας.

Το μήνυμα επίσης της συγκέντρωσης ήταν η κλιμάκωση του αγώνα και η προετοιμασία της συμμετοχής στην πανεργατική πανελλαδική απεργία στις 9 Νοεμβρίου.

Μετά τη συγκέντρωση ακολούθησε πορεία στους δρόμους της Ν. Ιωνίας, που κατέληξε στο δημαρχείο.

Η αντιπροσωπεία των σωματείων και φορέων που ζήτησε να συναντηθεί με εκπρόσωπο της δημοτικής αρχής, ενημερώθηκε πως το Δημαρχείο ήταν κλειστό.

Τέλος, στον δρόμο, μπροστά από το κτίριο ανέγραψαν το σύνθημα «Μειώστε τους φόρους και τα τέλη».

Ν. Ιωνία: Συλλαλητήριο κατά της ακρίβειας – Παρών ο Δ. Κουτσούμπας

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος