Ν. Καραθανασόπουλος: “Ναι στην απλή και ανόθευτη αναλογική” (audio)

“Το ΚΚΕ λέει ναι στην απλή και ανόθευτη αναλογική. Δεν έχουμε αλλάξει τη θέση μας, αυτοί που αλλάζουν είναι τα υπόλοιπα κόμματα ανάλογα με τις συγκυρίες και με τις εκλογικές σκοπιμότητες. Αν ο ΣΥΡΙΖΑ έφερνε την πρόταση νόμου που είχε καταθέσει το 2012, εμείς θα την ψηφίζαμε”, δήλωσε στο Πρώτο Πρόγραμμα και στους Μαρία Γεωργίου και Γιώργο Πίκουλα ο βουλευτής του ΚΚΕ, Νίκος Καραθανασόπουλος.

“Η απλή ανόθευτη αναλογική είναι ένα πιο αναλογικό σύστημα από αυτό που υπάρχει. Δεν μπορούμε επί της αρχής να ψηφίσουμε το συγκεκριμένο νόμο, αλλά θα ψηφίσουμε όσα άρθρα διαμορφώνουν αυτή την κατάσταση, όπως την κατάργηση του μπόνους των 50 εδρών”, συμπλήρωσε ο κ. Καραθανασόπουλος.

Αναφερόμενος στην διαδικασία διερεύνησης της νομιμότητας της δανειοδότησης των πολιτικών κομμάτων και ιδιοκτητριών εταιριών των ΜΜΕ της Επιτροπής στην οποία συμμετέχει ο κος Καραθανασόπουλος είπε ότι: “από την μέχρι τώρα εξέλιξη των πραγμάτων πρέπει να απομυθοποιήσουμε το ζήτημα. Όχι ότι δεν υπάρχουν σοβαρά ζητήματα τα οποία προκύπτουν από την εξέταση των μαρτύρων σε σχέση με την χρηματοδότηση των κομμάτων και μιλάμε κυρίως για ΠΑΣΟΚ και ΝΔ, αλλά και των ΜΜΕ. Και μίλησα για απομυθοποίηση, γιατί αυτή τη στιγμή σε ένα ύψος κόκκινων δανείων επιχειρηματικών δανείων 40 και κάτι δις ευρώ, ασχολούμαστε με ένα περιορισμένο κομμάτι περίπου του 1 δις ευρώ”.

“Αυτό που διαφαίνεται μέχρι στιγμής είναι ότι για τους μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους, ελάχιστοι έχουν δώσει εγγυήσεις για τα δάνειά τους”, πρόσθεσε. “Δεν υπάρχουν ίδια μέτρα και σταθμά για όλους”, κατέληξε ο κος Καραθανασόπουλος.

Πηγή: Πρώτο Πρόγραμμα

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος