Ν. Μανιός: Πιθανόν να μην έχουμε την απαιτούμενη πλειοψηφία για τη συγκρότηση του ΕΣΡ (audio)

“Χθες είχαμε την πρώτη ρωγμή στην αδιαλλαξία, αφού ακόμη και οι πολιτικές δυνάμεις που ασκούν ισχυρότατη κριτική στην κυβέρνηση, είπαν νισάφι, μετά και τη διαβεβαίωση του προέδρου της Βουλής ότι δεν θα έρθει άλλη τροπολογία”, δήλωσε ο βουλευτής του Σύριζα, Νίκος Μανιός.

Μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα και τους Ευαγγελία Μπαλτατζή και Ξενοφώντα Ζηκίδη, ο κ. Μανιός τόνισε, ότι εάν στην επόμενη συνεδρίαση των προέδρων για τη συγκρότηση του ΕΣΡ, δεν υπάρξει απόφαση, ενδεχόμενο που δεν αποκλείει, τα πρόσωπα θα είναι η αφορμή. Ο κ. Μανιός τόνισε ότι ειδικά το ακραίο τμήμα της ΝΔ νομίζει ότι είναι ευκαιρία να ρίξει την κυβέρνηση. Εξ αυτού λοιπόν είναι πιθανόν να μην έχουμε την απαιτούμενη πλειοψηφία ούτε την προσεχή Πέμπτη, τόνισε, επαναλαμβάνοντας ότι το μεγάλο λάθος του ΣΥΡΙΖΑ είναι η πίστωση χρόνου που έδωσε, όταν το ζήτησε ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης, ενόψει της εκλογής αρχηγού στη Νέα Δημοκρατία. Αφήσαμε έτσι να σαπίσει αυτό το θέμα και τώρα το πληρώνουμε, τόνισε ο κ. Μανιός.

Άλλωστε, πρόσθεσε, όπως έλεγα από πέρυσι, να μην περιμένει η κυβέρνηση σε κανένα σημείο της δημόσιας ζωής να βρει στήριγμα στη Νέα Δημοκρατία, παρά μόνον σε αυτά που δεν μπορεί να κάνει αλλιώς, όπως πχ στο προσφυγικό. Η ΝΔ θα συμπεριφερθεί απέναντι μας όχι ως μια αντιπολίτευση που κάνει πολεμική κριτική στην κυβέρνηση, αλλά, όπως ιστορικά έχει αντιμετωπίσει την αριστερά, είναι ιστορικά τα αντανακλαστικά της, επεσήμανε ο κ. Μανιός.

Πηγή: Πρώτο Πρόγραμμα

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος