Ν. Ξυδάκης στην ΕΡΤ: Μεταφέρουμε μήνυμα ενότητας στη Μπρατισλάβα (video)

Κρίσιμη για το μέλλον της Ευρωπαϊκής Ένωσης αναμένεται να είναι η Σύνοδος των 27 ηγετών στη Μπρατισλάβα, η πρώτη μετά το βρετανικό δημοψήφισμα της 23ης Ιουνίου. Την αισιοδοξία του για την έναρξη μιας συζήτησης με στόχο την αλλαγή νοοτροπίας στη διαχείριση κρίσεων, όπως η κρίση χρέους και το προσφυγικό, στην Ευρώπη, εξέφρασε μιλώντας στην ΕΡΤ ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Νίκος Ξυδάκης.

Αναφερόμενος στο ζήτημα της διαπραγμάτευσης σημείωσε ότι «δεν πρέπει να καλλιεργούμε προσδοκίες ότι σε λίγες βδομάδες θα αλλάξει το πλαίσιο. Κάνοντας λόγο για ενδείξεις αλλαγής κλίματος στην ΕΕ αναφορικά με το Σύμφωνο Σταθερότητας, σημείωσε ότι το μήνυμα θα έλθει από την Κορυφή, «όταν ωριμάσουν οι συνθήκες».

Σε σχέση με την ομιλία Γιούνκερ και την ευελιξία που πρότεινε, είπε πως «πέφτει το κάστρο του δογματισμού και της νεοφιλελεύθερης ιδεολογίας».
Για το Βrexit είπε πως ήταν σοκ ιστορικών διαστάσεων, ενώ εξέφρασε την ανησυχία του για τη ραγδαία άνοδο της ακροδεξιάς και της ρητορικής μίσους, εχθροπάθειας και καθαρότητας σημειώνοντας πως πλέον ακόμη και συντηρητικοί πολιτικοί αφυπνίζονται.

Είπε ακόμη ότι και στο ζήτημα της οικονομικής κρίσης και της μετανάστευσης, η Ευρωπαϊκή Ένωση αντέδρασε καθυστερημένα αφήνοντας την αντιμετώπιση των θεμάτων για τις καλένδες.

πηγή ΕΡΤ1

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος