ΝΔ: Να ψηφίζουν στον τόπο διαμονής τους οι απόδημοι

Η πρόταση νόμου που έφερε στη Βουλή το κόμμα  της αξιωματικής αντιπολίτευσης, αφορά όσους διαμένουν στο εξωτερικό ή υπηρετούν σε ελληνική αρχή του εξωτερικού, καθώς και στους Έλληνες ναυτικούς, με την προϋπόθεση να είναι εγγεγραμμένοι σε δημοτολόγια και τους εκλογικούς καταλόγους Δήμου του Ελληνικού Κράτους.

Απαραίτητη προϋπόθεση είναι  και να μην έχουν στερηθεί το δικαίωμα του εκλέγειν, σύμφωνα με τις διατάξεις της νομοθεσίας για την εκλογή βουλευτών. Με αυτόν τον τρόπο, δίνεται η δυνατότητα να ασκούν το εκλογικό τους δικαίωμα στις κατά τόπους διπλωματικές και προξενικές αρχές. Έτσι, «υλοποιείται μία θεμελιώδης, οραματική δέσμευση της Νέας Δημοκρατίας, στη βάση των συνταγματικών αρχών της λαϊκής κυριαρχίας και της καθολικότητας της ψήφου και ικανοποιείται ένα χρόνιο αίτημα του Απόδημου Ελληνισμού» επισημαίνει η ΝΔ, ενώ ο κ. Μητσοτάκης καλεί τους βουλευτές όλων των κομμάτων να την υπερψηφίσουν.

Η πρόταση νόμου με θέμα «Άσκηση εκλογικού δικαιώματος κατά τις βουλευτικές εκλογές, εκλογέων του Απόδημου Ελληνισμού και εκλογέων που βρίσκονται στην αλλοδαπή», αξιολογείται από τη ΝΔ ως ρεαλιστική, πολιτικά βιώσιμη, διοικητικά εφαρμόσιμη και με το λιγότερο δυνατό κόστος για τον Έλληνα φορολογούμενο, γι αυτό, και το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης εκφράζει την πεποίθηση ότι θα την στηρίξει και η κυβέρνηση, προκειμένου να ισχύσει μετά από τις αμέσως επόμενες εκλογές.

Ο Κυρ.Μητσοτάκης, σε μήνυμα του τονίζει ότι «μόνο ενωμένοι οι Έλληνες μπορούμε να τα καταφέρουμε» και συμπληρώνει ότι οι «Οι απόδημοι Έλληνες είναι η πολύτιμη προστιθέμενη δύναμη που έχει ανάγκη ο Ελληνισμός, ιδιαίτερα στην πολύ δύσκολη περίοδο που περνά η πατρίδα μας» «Δίνουμε την ευκαιρία στο αναπόσπαστο και ζωτικό αυτό τμήμα του Ελληνισμού να συνδιαμορφώνει την πορεία του τόπου υπογραμμίζει ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας.
Σύμφωνα με τον Κανονισμό της Βουλής, οι προτάσεις νόμου που καταθέτουν τα κόμματα, εισάγονται προς επεξεργασία στις αρμόδιες κοινοβουλευτικές Επιτροπές, συζητούνται και ψηφίζονται στην Ολομέλεια, εφόσον συγκεντρώσουν την απαιτούμενη πλειοψηφία, ή, στην αντίθετη περίπτωση, απορρίπτονται.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος