Ο Α. Τσίπρας στη Θράκη- Όχι σε διχαστικά κηρύγματα (video-photo)

Η περιφερειακή ανάπτυξη και η βελτίωση της ποιότητας ζωής των πολιτών στη Θράκη, σε καθεστώς ισονομίας και ισοπολιτείας βρίσκονται στο επίκεντρο της επίσκεψης του πρωθυπουργού στους νομούς Έβρου, Ροδόπης και Ξάνθης.

Η Αλεξανδρούπολη ένας σημαντικός ενεργειακός κόμβος

Από το λιμάνι της Αλεξανδρούπολης ο πρωθυπουργός δεσμεύθηκε για την ανάπλαση και αναβάθμιση του λιμανιού της «πρώτης ευρωπαϊκής πόλης στη νοτιοανατολική πλευρά της ΕΕ», όπως είπε χαρακτηριστικά, σε έναν ισχυρό διαμετακομιστικό σταθμό και κόμβο.

Ο πρωθυπουργός μίλησε για την αξιοποίηση κονδυλίων ύψους 20 εκατ. ευρώ μέσω ΕΣΠΑ για παρεμβάσεις στο λιμάνι της Αλεξανδρούπολης και αναφέρθηκε στην αναβάθμιση της σιδηροδρομικής σύνδεσης Μπουργκάς (Βουλγαρία) – Αλεξανδρούπολης μέσω του Ορμενίου, με σηματοδότηση και έργα τηλεδιοίκησης.

«Έχουμε δρομολογήσει έργα για τη βελτίωση του οδικού δικτύου σε τμήματα της «Εγνατίας Οδού» τόσο στον Έβρο όσο και στην Ροδόπη» σημείωσε ο Αλέξης Τσίπρας.

“Η στρατηγική γεωγραφική θέση της πατρίδας μας σε συνδυασμό με την αποφασιστικότητα μας να επενδύσουμε σε σύγχρονες υποδομές μπορούν να αναδείξουν την Αλεξανδρούπολη σε έναν σημαντικό ενεργειακό κόμβο στην ευρύτερη περιοχή προσφέροντας τις προϋποθέσεις για ανάπτυξη της οικονομίας μας” σημείωσε χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός.

«Θα δημιουργήσουμε ένα ισχυρό λιμάνι απ’ όπου τα εμπορεύματα με ευκολία θα μεταφέρονται μέσω οδικών και σιδηροδρομικών υποδομών στην ανατολική και βαλκανική Ευρώπη»
τόνισε ο Αλέξης Τσίπρας.

Ο Α. Τσίπρας στη Θράκη- Όχι σε διχαστικά κηρύγματα (video-photo)Στη συνέχεια, ο πρωθυπουργός επιθεώρησε τα έργα κατασκευής του Αγωγού Φυσικού Αερίου TAP.

Στη συνέχεια μετέβη στη Φιλλύρα Ροδόπης, όπου μίλησε σε κατοίκους. Ο πρωθυπουργός έστειλε το μήνυμα ότι είναι αναγκαία η ισονομία και η ισοπολιτεία, σημειώνοντας πως η κυβέρνηση δεν θα επιτρέψει σε κανέναν και σε καμία ξένη αρχή να παίζει παιχνίδια σε βάρος των πολιτών. Στηλιτευσε τη συμπεριφορά όσων χαίρονται να μιλούν με κηρύγματα μίσους, να χωρίζουν τους πολίτες σε μειονότητες και πλειονότητες και να μιλούν για τις διαφορές ανάμεσα σε χριστιανούς και μουσουλμάνους, σε ξένους και γηγενείς.

Ο κ. Τσίπρας ακολούθως επισκέφθηκε το Μειονοτικό Γυμνάσιο-Λύκειο Ξάνθης.

Κατά τη διάρκεια σύσκεψης στην Κομοτηνή ο πρωθυπουργός προέταξε ως εθνικό στόχο και προτεραιότητα για το επόμενο χρονικό διάστημα την ανάπτυξη με δημιουργία θέσεων εργασίας, ενώ, όπως τόνισε, πολιτική προτεραιότητα της κυβέρνησης θα είναι «η ανάπτυξη με κοινωνικό και γεωγραφικό πρόσημο, που θα αφορά ιδιαίτερα τις περιφέρειες της χώρας που έχουν υποστεί τις μεγαλύτερες πληγές από την κρίση αλλά και διαθέτουν, ταυτόχρονα, εθνική και αναπτυξιακή σημασία για τον τόπο».

Αύριο Σάββατο θα εγκαινιάσει το γραφείο της πρωθυπουργικής γραμματείας, στη Θεσσαλονίκη.

Σχετική είδηση: Η περιφερειακή ανάπτυξη στο επίκεντρο της περιοδείας του Αλ. Τσίπρα στη Θράκη

Πηγή: ΕΡΤ, Α’ Πρόγραμμα

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος