Ο Γ. Δημαράς μιλά για τη συμφωνία CETA (audio)

Ο βουλευτής του Σύριζα-Οικολόγων Πρασίνων, Γιώργος Δημαράς μίλησε στην εκπομπή «Απολύτως Σχετικό» με τον Ανδρέα Παπασταματίου και στην Έλενα Καραγιάννη που μεταδίδεται από το Πρώτο Πρόγραμμα και τη Φωνή της Ελλάδας, για τη συμφωνία CETA μεταξύ Ε.Ε. και Καναδά.

«Αυτές οι συμφωνίες αλλάζουν επαχθώς το οικονομικό μέλλον όλων μας και βάζουν τις ΗΠΑ στην Ε.Ε. με τους δικούς τους όρους μόνο. Γι αυτό και οι συζητήσεις γίνονται εν κρυπτώ , εξήγησε ο κ. Δημαράς».

“Όσον αφορά τη χώρα μας , ολοκληρώνεται η νεοφιλελεύθερη παγκοσμιοποίηση και καταστρέφονται άμεσα οι αγρότες και οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις” , επεσήμανε ο κ. Δημαράς.

“Η Ελλάδα πιέστηκε ή και εκβιάστηκε για την υπογραφή της CETA στις 27 Οκτωβρίου και ο κ. Σταθάκης προτίθεται να συμφωνήσει”. “Για τους Οικολόγους- Πράσινους είναι θεμελιώδες ζήτημα και όταν θα έρθει η συμφωνία στο Κοινοβούλιο προς ψήφιση , αρκετοί βουλευτές του Σύριζα θα την καταψηφίσουν”.

Ο κ. Δημαράς επισήμανε ότι η ελληνική κοινωνία είναι ανενημέρωτη ως προς το ποιόν αυτών των συμφωνιών και επιπλέον πως δείχνει μάλλον αδιάφορη. “Είναι καιρός όμως να αντιδράσει”, είπε .

Πηγή: Πρώτο Πρόγραμμα

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος