Ο Ν. Καραθανασόπουλος μιλά για την πορεία των διαπραγματεύσεων (audio)

Ο Νίκος Καραθανασόπουλος μέλος της Κ.Ε. του ΚΚΕ και βουλευτής του κόμματος, μίλησε στους Ανδρέα Παπασταματίου και Στεφανία Χαρίτου, στην εκπομπή «Απολύτως Σχετικό» που μεταδίδεται από το Πρώτο Πρόγραμμα, την Φωνή Της Ελλάδας και τους Περιφερειακούς σταθμούς της ΕΡΤ, για την πορεία της διαπραγμάτευσης και τις επιδιώξεις του ΔΝΤ αλλά και της Γερμανίας.

Σύμφωνα με τον κύριο Καραθανασόπουλο, «αναπτύσσεται ένας συνολικότερος ανταγωνισμός ανάμεσα στο ΔΝΤ και την ΕΕ όπου η μία του αιχμή είναι το κρατικό χρέος, που αντιμετωπίζουν οι χώρες του Νότου και από την άλλη, είναι ένας εμπορικός πόλεμος σε εμπορικά ζητήματα». Στόχος τους η υλοποίηση σκληρών αντιλαϊκών μέτρων και ο καθορισμός της εργατικής δύναμης χωρίς συγκεκριμένα εργατικά δικαιώματα . «Επί της ουσίας η συζήτηση για το χρέος σχετίζεται με το πώς θα δημιουργηθούν καλύτερες συνθήκες για την καπιταλιστική ανάπτυξη της οικονομίας».

Πάντως ο Βουλευτής του ΚΚΕ άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να στηρίξει το ΚΚΕ νομοθετικές πρωτοβουλίες που θα δίνουν «ψίχουλα ανακούφισης» όπως έχει γίνει κατά το παρελθόν μολονότι το κόμμα δεν έχει «αυταπάτες», είπε χαρακτηριστικά.

Πηγή: Πρώτο Πρόγραμμα

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος