Ο ΠτΔ υποδέχθηκε βραβευθέντες επιστήμονες σε φεστιβάλ Φυσικών Επιστημών (video)

Τα βραβευθέντα μέλη της Ελληνικής Αποστολής στο 11ο Πανευρωπαϊκό Φεστιβάλ «οι Φυσικές Επιστήμες στο Προσκήνιο» που πραγματοποιήθηκε πριν από λίγες μέρες στην Πορτογαλία, υποδέχθηκε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

Όπως σημείωσε ο Προκόπης Παυλόπουλος «Ο μεγάλος κίνδυνος, μέσω ιδίως του Διαδικτύου σήμερα, είναι ο μαθητής να συσσωρεύει πληροφορία και να μένει σ’ αυτήν. Να μην αμφισβητεί αυτό το οποίο έχει μάθει, να μην μετατρέπει -για να το πω απλά- την πληροφορία σε γνώση και την γνώση σ’ Επιστήμη. Πρέπει να μάθουν τα παιδιά -κι εσείς είστε οι καταλληλότεροι για να τους το μεταλαμπαδεύσετε- ότι ιδίως στις Θετικές Επιστήμες, το μεγάλο ζήτημα δεν είναι να επιβεβαιώνεις αυτά τα οποία έχεις μάθει, όσο να βλέπεις αν υπάρχει λάθος».

Επίσης  συνεχάρη τα μέλη της αποστολής, γιατί μέσα από αυτή την Πρωτοβουλία της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και την διδασκαλία τους, προσελκύουν στον χώρο των Φυσικών Επιστημών νέους ανθρώπους και τους ανοίγουν τους ορίζοντες για να καταλάβουν ποια είναι η αξία των Φυσικών Επιστημών, ανοίγοντάς τους δρόμους για το μέλλον.

Πηγή: ΕΡΤ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος