Οι ελληνο-αμερικανικές ενεργειακές σχέσεις στην ατζέντα της συνάντησης Χατζηδάκη – Πέρι

Tο συνολικό πλέγμα των διμερών ελληνο-αμερικανικών ενεργειακών σχέσεων και της γεωπολιτικής τους σημασίας βρεθηκε στο επίκεντρο της συνάντησης του υπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας της Ελλάδας Κωστή Χατζηδάκη στο Κάιρο με τον Αμερικανό ομόλογό του κ. Ρικ Πέρι.

Ο κ. Χατζηδάκης ανέλυσε το σχέδιο εξυγίανσης της ΔΕΗ και το σύνολο των σημαντικών επενδυτικών ευκαιριών, που δημιουργούνται στην ελληνική αγορά για τις αμερικανικές ενεργειακές επιχειρήσεις. Έδωσε δε ιδιαίτερη έμφαση στους τομείς της ηλεκτροπαραγωγής και των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας, αλλά και της εξερεύνησης και παραγωγής υδρογονανθράκων, εξαίροντας την παρουσία της Exxon Mobil στα θαλάσσια τεμάχια δυτικά της Κρήτης.

Ο Έλληνας υπουργός υπογράμμισε επίσης τη στρατηγική σημασία του αγωγού φυσικού αερίου East Med για την ενεργειακή ασφάλεια της Ευρώπης, τονίζοντας την ανάγκη να ξεπεραστεί η υπάρχουσα καθυστέρηση λόγω της εκκρεμότητας υπογραφής της διακυβερνητικής συμφωνίας για τον αγωγό ανάμεσα στην Ελλάδα, την Κύπρο, το Ισραήλ και την Ιταλία.

ΠΗΓΗ: Πρώτο Πρόγραμμα ΕΡΤ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος