Ομιλία Τσίπρα το μεσημέρι στο London Business School

Ομιλία στο London Business School θα πραγματοποιήσει την Τετάρτη 27 Ιουνίου 2018, στις 14:15, ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας ο οποίος βρίσκεται στο Λονδίνο από τη Δευτέρα. Με την ομιλία αυτή ολοκληρώνεται η τριήμερη επίσκεψη του πρωθυπουργού στη βρετανική πρωτεύουσα. Αμέσως μετά θα αναχωρήσει για τις Βρυξέλλες για να συμμετάσχει στην Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ που ξεκινά την Πέμπτη.

Μεταξύ άλλων, κατά την επίσκεψη του στην πρωτεύουσα της Μ. Βρετανίας, ο πρωθυπουργός είχε συνάντηση με την πρωθυπουργό της χώρας Τερέζα Μέι, καθώς επίσης και τον αρχηγό του Εργατικού Κόμματος Τζέρεμι Κόρμπιν.

Την ικανοποίησή του, μετά τη συνάντηση που είχε με τη Βρετανίδα ομόλογό του Τερέζα Μέι, εξέφρασε ο πρωθυπουργός.

Ο Α. Τσίπρας έκανε λόγο για μια εποικοδομητική συνάντηση και συζήτηση σε μια ιστορική στιγμή για την Ελλάδα. Υπογράμμισε ότι υπάρχει προοπτική για στενότερη συνεργασία με το Ηνωμένο Βασίλειο ενώ έθεσε και την επιστροφή των Γλυπτών του Παρθενώνα.

Άλλα θέματα που συζητήθηκαν ήταν η διεύρυνση της διμερούς συνεργασίας στην οικονομία και σε άλλους τομείς στην μεταbrexit εποχή, τα μεγάλα ευρωπαϊκά θέματα, η μεταναστευτική κρίση, τα ελληνοτουρκικά και το Κυπριακό.

Ιστορική χαρακτήρισε την επίσκεψη Τσίπρα η Βρεττανή πρωθυπουργός, δίνοντας συγχαρητήρια στον Έλληνα πρωθυπουργό για τη συμφωνία που επιτεύχθηκε στο Eurogroup και τη συμφωνία με την ΠΓΔΜ.

Ο Α. Τσίπρας συναντήθηκε και με τον ηγέτη του Εργατικού Κόμματος Τζέρεμι Κόρμπιν, με τον οποίο συζήτησαν, τις δυνατότητες συνεργασίας των αριστερών και προοδευτικών δυνάμεων στην Ευρώπη.

Νωρίτερα ο πρωθυπουργός από το Σίτι κάλεσε τους διεθνείς επενδυτές να αξιοποιήσουν το θετικό μομέντουμ της ελληνικής οικονομίας, με στόχο τη δυναμική ανάκαμψη της χώρας.

«Πιστεύω ότι η κυβέρνηση, παρά τα ανόητα σχέδια που επιχειρούν κάποιοι θα έχει συνέχεια, πόσο μάλλον όταν είναι σε όλους σαφές ότι έχει περάσει 40 κύματα και έχει επιβιώσει», τόνισε ο πρωθυπουργός, αναφορικά με την ανεξαρτητοποίηση του βουλευτή των ΑΝΕΛ Γιώργου Λαζαρίδη, ο οποίος διαφωνεί με την συμφωνία των Πρεσπών.
Να παραδώσει την έδρα του ζήτησε από τον κ. Λαζαρίδη, ο εκπρόσωπος Τύπου των ΑΝΕΛ.

ΠΗΓΗ: ΕΡΤ, ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχετική είδηση: Α. Τσίπρας: Εποικοδομητική η συνάντηση με την Τ. Μέι σε μια ιστορική στιγμή για την Ελλάδα (video)

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος