Οργή Παπαγγελόπουλου για τη στάση της Κομισιόν στο θέμα της ΕΛΣΤΑΤ (video)

Την έντονη αντίδραση της κυβέρνησης προκάλεσε η παρέμβαση της Κομισιόν υπέρ του πρώην επικεφαλής της ΕΛΣΤΑΤ, ο οποίος παραπέμπεται εκ νέου για τα στατιστικά στοιχεία του 2010. Παραβιάζει ευθέως το Σύνταγμα και το ευρωπαϊκό θεσμικό κεκτημένο, δήλωσε ο αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης Δημήτρης Παπαγγελόπουλος, την ώρα που η αρμόδια επίτροπος Μαριάν Τίσεν, με συνέντευξή της εγείρει θέμα αποπολιτικοποίησης της ελληνικής Δημόσιας Διοίκησης και εκφράζει τη στήριξή της στον Ανδρέα Γεωργίου.

«Η επιστολή των κ.κ. Ντομπρόβσκις, Μοσκοβισί και Τίσεν παραβιάζει ευθέως, όχι μόνο το Σύνταγμα της Ελλάδος αλλά και το ευρωπαϊκό θεσμικό κεκτημένο. Οι τρεις Ευρωπαίοι αξιωματούχοι ουσιαστικά ζητούν από τη Ελληνική Κυβέρνηση να παρέμβει στην ανεξάρτητη Ελληνική Δικαιοσύνη υπέρ του κ. Γεωργίου, ο οποίος ερευνάται για τυχόν τέλεση αξιόποινων πράξεων. Κρίμα». Αυτό τόνισε σήμερα ο αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης, Δημήτρης Παπαγγελόπουλος, αναφέροντας στην ενυπόγραφη δήλωσή του και την τέως ιδιότητά του ως εισαγγελέα.

Η επίτροπος απασχόλησης Μαριάν Τίσεν, σε συνέντευξη της στα ΝΕΑ, παρείχε πλήρη κάλυψη στον Ανδρέα Γεωργίου, εγείρε θέμα αποπολιτικοποίησης της δημόσιας διοίκησης, δεν έκρυψε ότι θα αποτελέσει αντικείμενο της δεύτερης αξιολόγησης, ενώ το ζήτημα αναμένεται να τεθεί προς συζήτηση στο Eurogroup της 9ης Σεπτεμβρίου

«Υπό την προεδρία του κ. Γεωργίου, από το Νοέμβριο του 2010, τα ελληνικά στοιχεία για το έλλειμμα και το χρέος αξιολογούνται από τη Eurostat. Τα στοιχεία ήταν συμβατά με τους κανόνες που ισχύουν για όλα τα κράτη-μέλη. Αυτό σε μεγάλο βαθμό οφείλεται στις ενέργειες του κ. Γεωργίου όσο ήταν πρόεδρος και σε μια μεγάλη αναδιάρθρωση του ελληνικού στατιστικού συστήματος» ανέφερε η επίτροπος.

«Η Κομισιόν έχει το δικαίωμα να λέει τη γνώμη της. Οφείλει για λόγους διάκρισης των εξουσιών να σέβεται την ανεξάρτητη δικαιοσύνη των κρατών μελών και να μην παρεμβαίνει σε εν εξελίξει δικαστικές υποθέσεις. Αμφιβάλλω αν μία αντίστοιχη δήλωση θα μπορούσε να γίνει ενώπιον της γερμανικής δικαιοσύνης» σχολίασε στο Βημα FM ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Παπαδημούλης, για την επιστολή της Κομισιόν, αναφορικά με τον κ. Γεωργίου.

Το θέμα Γεωργίου συμπίπτει χρονικά με την προγραμματισμένη επίσκεψη του οικονομικού επιτελείου στις Βρυξέλλες τη Δευτέρα για επαφές με τον Επίτροπο Πιέρ Μοσκοβισί, αλλά και για τη συνεδρίαση του Euroworking Group.

«Πρώτη φορά βλέπω αξιωματούχους της ΕΕ να εμπλέκονται σ’ ένα θέμα που βρίσκεται στη δικαστική του διερεύνηση. Ξανά παραπέμπεται για κακούργημα ο κ. Γεωργίου της ΕΛΣΤΑΤ για παραποίηση των στοιχείων του ελλείμματος και αυτό αφορά την ελληνική Δικαιοσύνη και δεν έχει σχέση κανείς αξιωματούχος να εμπλέκεται σε αυτό» δήλωσε στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο ο βουλευτής Θεσσαλονίκης της ΝΔ, Κώστας Γκιουλέκας.

«Για το θέμα της ΕΛΣΤΑΤ, οφείλουμε να εμπιστευτούμε τα αποτελέσματα που θα φέρει η δικαιοσύνη η οποία είναι αρμόδια για να δώσει τις αληθινές και αναλυτικές απαντήσεις. Όλα τα άλλα είναι άλλα λόγια ν’ αγαπιόμαστε» δήλωσε ο εκπρόσωπος Τύπου της Ένωσης Κεντρώων Γιάννης Καλλιάνος.

Για προσπάθεια υπαγόρευσης στους δικαστές της απόφασης για την υπόθεση της ΕΛΣΤΑΤ, έκανε λόγο το Ποτάμι.

Μόνο η Χρυσή Αυγή, σε ανακοίνωση της, δηλώνει ότι μπορεί να τιμωρήσει τους ενόχους για την εθνική μας δυστυχία και να επιβάλει την νομιμότητα στη χώρα.

Πηγή ΕΡΤ1, Ρεπορτάζ Ρ. Αλεξοπούλου

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος