Π. Λαφαζάνης: Βατερλό για την κυβέρνηση το ασφαλιστικό και το αγροτικό

Την ακροδεξιά την τρέφουν οι μνημονιακές πολιτικές επισήμανε από το Βόλο ο Παν. Λαφαζάνης , με αφορμή και το “τραγικό για την Ευρώπη”, όπως είπε αποτέλεσμα των περιφερειακών εκλογών στη Γαλλία και τη νίκη της Μαρί Λεπέν. Επιπλέον εκτίμησε ότι το νομοσχέδιο για το ασφαλιστικό και τα αγροτικά μέτρα θα αποτελέσουν το «Βατερλό» της κυβέρνησης από τη νέα χρονιά. Τέλος κάλεσε όλες τις αριστερές δημοκρατικές δυνάμεις να συγκροτήσουν ένα αντιμνημονιακό μέτωπο και κάλεσε τα κόμματα της αντιπολίτευσης να στηρίξουν μία πρόταση για να γίνει εξεταστική για το «μεγάλο σκάνδαλο της ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών».

Ο κ. Λαφαζάνης θα μιλήσει το απόγευμα στις επτά στο Δημαρχείο του Βόλου στην πρώτη πολιτική εκδήλωση της Λαϊκής Ενότητας μετά τις εκλογές και θα αναλύσει την πρότασή της για την αντιμετώπιση της κρίσης. Νωρίτερα, στις 5:30μ.μ. θα έχει συνάντηση με φορείς και σωματεία στα γραφεία της Ομοσπονδίας Επαγγελματοβιοτεχνών Μαγνησίας

Ο κ. Λαφαζάνης εκτίμησε ότι “το  κυβερνητικό σκάφος βυθίζεται” και ότι η κυβέρνηση δεν έχει μέλλον, όσο και αν προσπαθεί να «δώσει το φιλί της ζωής» παρατείνοντας την  ψήφιση των μέτρων για το ασφαλιστικό και τους αγρότες, που αποτελούν δεσμεύσεις του τρίτου μνημονίου. Άσκησε δριμεία κριτική στον Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος όπως επισήμανε, απειλεί ότι αν χρειαστεί για να υπερασπίσει τα συμφέροντα του λαού θα «ξανασυγκρουστεί». «Θα τον παρακαλούσαμε θερμά να μας κάνει τη χάρη να μην συγκρουστεί ξανά με τους μέσα και τους έξω. Διότι την τελευταία φορά που συγκρούστηκε άδειασε τα ταμεία του κράτους και μας έφερε και το τρίτο καταστροφικό μνημόνιο», τόνισε.

Χαρακτήρισε τον προϋπολογισμό μη υλοποιήσιμο ενώ εξαπέλυσε επίθεση στην κυβέρνηση για το γεγονός ότι επιχειρεί τη χειραγώγηση της κοινής γνώμη μέσα από τη διαπλοκή με τα κεντρικά Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης. Δεν παρέλειψε να εξαπολύσει σφοδρή επίθεση στην ΕΡΤ και το ΑΠΕ που «έχουν μετατραπεί σε παραμάγαζα του Μεγάρου Μαξίμου και κανονικά ούτε οι ίδιοι οι εργαζόμενοι δεν πρέπει να είναι ικανοποιημένοι με αυτό, ενώ σταθερά φιμώνεται η Λαϊκή Ενότητα».

Ο Παν. Λαφαζάνης ανέφερε ότι η μη συμμετοχή της ΛΑΕ στη Βουλή είναι απώλεια για τη δημοκρατία και το λαό, διότι είναι η μόνη δύναμη που έχει εναλλακτική πρόταση και θα μπορούσε να ασκήσει αντιπολίτευση, ενάντια στο μνημονιακό μπλοκ. Εκτίμησε όμως ότι η ΛΑΕ θα ενισχυθεί σημαντικά το επόμενο χρονικό διάστημα. Απεύθυνε πρόσκληση προς όλα τα δημοκρατικά κόμματα της αριστεράς να συνεργαστούν  για να «σπάσει» ο μνημονιακός τοίχος ενώ άσκησε κριτική στο ΚΚΕ που δεν δέχεται καν να συζητήσει με τη ΛΑΕ που θεωρεί το χειρότερο εχθρό του.

Χαρακτήρισε έγκλημα την ιδιωτικοποίηση του Ανεξάρτητου Διαχειριστή Ηλεκτρικής Ενέργειας (ΑΔΜΗΕ), τονίζοντας ότι όταν ήταν υπουργός είχε ξεκόψει κάθε σκέψη για ιδιωτικοποίηση της ενέργειας, που μπορεί να φέρει ανάπτυξη στη χώρα και ζήτησε να παραμείνει δημόσιαη  εταιρία, ως θυγατρικής της ΔΕΗ που είναι σήμερα, διότι είναι κερδοφόρα επιχείρηση.

Εξεταστική για την  ανακεφαλαιοποίησης  των τραπεζών

Ο κ. Λαφαζάνης χαρακτήρισε ως το μεγαλύτερο σκάνδαλο της νεοελληνικής ιστορίας την τελευταία ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών που κόστισε στους Έλληνες φορολογούμενους 40 δις ευρώ,  2 δις στα ασφαλιστικά ταμεία  αλλά και στους μικροομολογιούχους, και όλα αυτά γι ανα περάσουν οι τράπεζες σε ξένα χέρια. «Η Ελλάδα είναι η μόνη χώρα της Ε.Ε. που εκχώρησε τη νομισματική της κυριαρχία στη Γερμανία και τις τράπεζες σε ξένα χέρια» και ζήτησε τη σε βάθος διερεύνηση του σκανδάλου, για το οποίο ο Π. Λαφαζάνης ανέφερε ότι υπάρχουν βαριές πολιτικές και ποινικές ευθύνες.

Τραγωδία η άνοδος της Λεπέν

Τραγωδία για όλη την Ευρώπη χαρακτήρισε την άνοδο του ποσοστού της Μαρί Λεπέν στις περιφερειακές εκλογές στη Γαλλία. Όμως αυτά τόνισε είναι τα επακόλουθα της πολιτικής της Ε.Ε. που πνίγει οικονομικά και με τον αυταρχισμό της τους λαούς και δη την Ελλάδα. Επισήμανε δε ότι οι λαοί θα πρέπει να αγωνιστούν για την ανατροπή της Ευρωπαϊκής Ένωσης και της Ευρωζώνης που δεν πρόκειται να έχουν κανένα μέλλον με την πορεία που ακολουθούν.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος