Π. Παυλόπουλος: Το παράδειγμα των Αγωνιστών, μας εμπνέει και μας καθοδηγεί (video)

Ολοκληρώθηκε η μεγαλειώδης παρέλαση στο κέντρο της Αθήνας για την επέτειο της επανάστασης του 1821. “Εορτάζουμε την Εθνεγερσία του 1821, που οδήγησε στην «Ανάσταση» του Γένους μας και στη δημιουργία του νεώτερου Ελληνικού Κράτους”, ανέφερε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος, μετά το πέρας της παρέλασης.

“Το απαράμιλλο παράδειγμα των προγόνων μας Αγωνιστών του 1821 πρέπει να μας εμπνέει και να μας καθοδηγεί στο διηνεκές. Εμείς, οι Έλληνες απανταχού της Γης, έχουμε ιερό χρέος να σφυρηλατήσουμε ένα αρραγές μέτωπο συναπόφασης και συνευθύνης για την υπεράσπιση της Πατρίδας και του εθνικού συμφέροντος”, τόνισε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

«Η Ελλάδα», τόνισε, «έχει αποφασίσει να ανήκει οριστικά και αμετάκλητα στην Ευρωπαϊκή Ένωση και στον σκληρό πυρήνα της, την Ευρωζώνη. Η Ελλάδα δεν νοείται εκτός Ευρώπης αλλά και η Ευρώπη δεν μπορεί να είναι αυτό για το οποίο ιδρύθηκε χωρίς την Ελλάδα στους κόλπους της».

Οι ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις είναι έτοιμες να απαντήσουν σε οποιαδήποτε πρόκληση, προσπάθειες προσβολής της εθνικής κυριαρχίας και της εδαφικης ακεραιότητας της χωρας, διαβεβαίωσε ο υπουργός Εθνικής ‘Αμυνας, Πάνος Καμμένος, μετά το τέλος της μεγάλης στρατιωτικής παρέλασης. «Είμαστε έτοιμοι γιατι έτσι προασπίζουμε την ειρήνη», επισήμανε.

«Όλοι οι Έλληνες, με αξιοπρέπεια και θέληση, δίνουν τη μάχη, ώστε να παίξουμε ένα σημαντικό ρόλο στο πλαίσιο μιας υπερεθνικής ευρωπαϊκής ενότητας, ώστε ο 21ος αιώνας να σφραγιστεί με την ανάκτηση της λαϊκής κυριαρχίας σε όλα τα επίπεδα», επισήμανε ο πρόεδρος της Βουλής, Νίκος Βούτσης, μετά το τέλος της μεγάλης στρατιωτικής παρέλασης.

«Σήμερα, πριν από ακριβώς 196 χρόνια, οι Έλληνες ξεκίνησαν τον δύσκολο αγώνα για Ελευθερία, για Ανεξαρτησία, για Δικαιοσύνη. Σήμερα, τιμούμε τη μνήμη τους και παίρνουμε δύναμη από το παράδειγμά τους», δήλωσε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος παρευρέθη σήμερα στο Ρέθυμνο για τις εορταστικές και επετειακές εκδηλώσεις για την εορτή του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου και την Εθνική Επέτειο της 25ης Μαρτίου.

ΠΗΓΗ: ΕΡΤ, ΑΠΕ – ΜΠΕ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος