Περιοδεία του Α. Τσίπρα στη Θράκη την Παρασκευή (video)

Στη Θράκη θα βρίσκεται την Παρασκευή ο πρωθυπουργός. Σταθμοί στην περιοδεία του Αλέξη Τσίπρα, το λιμάνι της Αλεξανδρούπολης και τα υπό εξέλιξη έργα για τον αγωγό TAP, καθώς και μειονοτικοί οικισμοί και σχολεία. Ο πρωθυπουργός θα έχει το Σάββατο σύσκεψη με εκπροσώπους φορέων της Θεσσαλονίκης στο υπουργείο Μακεδονίας-Θράκης ο Αλέξης Τσίπρας, προκειμένου να συζητήσει μαζί τους για όλα τα ανοιχτά ζητήματα της περιοχής και την αντιμετώπιση τους.

Πρόκειται για μια επίσκεψη που σηματοδοτεί το ιδιαίτερο βάρος που θέλει να προσδώσει η κυβέρνηση το επόμενο διάστημα στα ζητήματα βελτίωσης της ποιότητας ζωής των πολιτών και τις αναπτυξιακές δυνατότητες και προοπτικές της ελληνικής περιφέρειας.

Ο πρωθυπουργός ξεκινά την επίσκεψή του στη Θράκη νωρίς το πρωί από την Αλεξανδρούπολη όπου θα επιθεωρήσει αρχικά τα έργα για την αναβάθμιση του λιμανιού της πόλης και συνέχεια τα έργα που αφορούν στην κατασκευή του αγωγού φυσικού αερίου TAP, έργου με ισχυρό οικονομικό και αναπτυξιακό πρόσημο σε ό,τι αφορά και τις θέσεις απασχόλησης. Πρόκειται για έναν αγωγό που θα διασχίζει όλη τη βόρεια Ελλάδα σε μήκος σχεδόν 550 km και μέσω Αλβανίας θα καταλήγει στην Αδριατική και από κει στη νότια Ιταλία.

Στη συνέχεια θα επισκεφθεί το χωριό Φιλύρα στη Ροδόπη και συνέχεια το μειονοτικό γυμνάσιο και λύκειο στην Ξάνθη.
Επόμενος σταθμός της επίσκεψής του θα είναι το ερευνητικό κέντρο Αθηνά στην Ξάνθη και θα ακολουθήσει η σύσκεψη του με φορείς της Θράκης στην έδρα της περιφέρειας στην Κομοτηνή. Το απόγευμα εγκαινιάζει μια πολύ σημαντική εμπορική έκθεση για την ανατολική Μακεδονία και Θράκη στην βιομηχανική περιοχή της Κομοτηνής και θα ακολουθήσει η ομιλία του στις 7.30 στην Κομοτηνή.

Το Σάββατο το πρωί ο πρωθυπουργός μεταβαίνει στη Θεσσαλονίκη όπου βρίσκεται το Κέντρο Διάδοσης Επιστημών και το Μουσείο Τεχνολογίας στη Θέρμη. Ενώ στις 12.30 το μεσημέρι του Σαββάτου σε μια κίνηση με ισχυρό συμβολισμό για τη Θεσσαλονίκη και τη βόρεια Ελλάδα ξεκινά η λειτουργία του γραφείου της γενικής γραμματείας υπουργού στη Θεσσαλονίκη και θα ακολουθήσει η σύσκεψη με φορείς του νομού.

Υπεύθυνη του Γραφείου θα είναι η 28χρονη Κατερίνα Νοτοπούλου, με σπουδές στην Ψυχολογία, η οποία είναι στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ και στις εκλογές του Ιανουαρίου 2015 ήταν υποψήφια βουλευτής στην Α΄ Θεσσαλονίκης, ενώ θα υπάρχουν και συνεργάτες.
Διοικητικά το Γραφείο θα υπάγεται στον υπουργό Επικρατείας Χριστόφορο Βερναρδάκη.

Εν τω μεταξύ σε σχέση με τα σενάρια και τα δημοσιεύματα για συνάντηση του πρωθυπουργού με τον Τούρκο πρόεδρο στο Αμπού Ντάμπι στις αρχές Δεκεμβρίου, από την πλευρά της κυβέρνησης επισημαίνουν ότι δεν ισχύουν, όπως και τις προηγούμενες ημέρες που υπηρχαν ανάλογα δημοσιεύματα. Πηγές της κυβέρνησης έλεγαν νωρίτερα ότι προτεραιότητα είναι η στενή επικοινωνία και ο συντονισμός του βηματισμού με την κυπριακή κυβέρνηση και τον πρόεδρο Αναστασιάδη.

Πηγή: ΑΜΠΕ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος