Πολιτικό Συμβούλιο του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ: Η ώρα των αποφάσεων για την εφημερίδα «Αυγή»

Αποφάσεις για το μέλλον της ιστορικής εφημερίδας «Αυγή», αναμένονται από το Πολιτικό Συμβούλιο του ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτικής Συμμαχίας, με ζητούμενο την άρση του οικονομικού αδιεξόδου και τη συνέχεια και παρουσία και διαδικτυακά και στο φύλλο της Κυριακής. Στο τραπέζι βρίσκεται ταυτόχρονα και συζητείται το ενδεχόμενο προσωρινής αναστολής έκδοσης του καθημερινού φύλλου.

Και οι εργαζόμενοι στην εφημερίδα πραγματοποιούν συνέλευση προκειμένου να καθορίσουν τη στάση τους.

«Όταν πριν έναν μήνα έγινε μια κίνηση αιφνιδιαστική, για την εθελουσία έξοδο, που Παρασκευή βράδυ ανακοινώθηκε για να ξεκινήσει Δευτέρα, δεν δόθηκε καν ο χώρος για διάλογο για να βρεθεί μια λύση. Κατευθείαν ξεκίνησαν κάποια μέτρα οδυνηρά για την εφημερίδα για την επόμενη ημέρα. Πριν έναν μήνα ξεκινά το πρόγραμμα της εθελουσίας εξόδου και σήμερα κλείνει το καθημερινό φύλλο, χωρίς να έχει δοθεί χώρος να γίνει κάποιος διάλογος» υπογράμμισε », τονίζει ο εκπρόσωπος των δημοσιογράφων της «Αυγής», Νίκος Μορφωνιός.

« Ο ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ κάνοντας χρηστή διαχείριση των οικονομικών του δεν χρωστά ούτε ένα ευρώ, ούτε στις τράπεζες ούτε πουθενά. Δεν έχει νταβαντζήδες να πληρώνουν με μαύρο χρήμα τα Μέσα του περιμένοντας «ανταλλάγματα» και προσπαθεί εδώ και χρόνια να εξυγιάνει την οικονομική κατάσταση της Αυγής, η οποία μαζί με το ραδιοσταθμό Στο Κόκκινο απορροφά το 72% της κρατικής χρηματοδότησης του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ», αναφέρουν πηγές του κόμματος.

Γιάνη Βαρουφάκης: «Θα ήθελα την Αυγή να έχει μείνει στο ύψος της το 2015. Όχι όμως να την χάσουμε από την καθημερινότητα μας».

Νάσος Ηλιόπουλος: «Δεν σας βλέπω ευαίσθητο ( κ. Οικονόμου)»

«Είμαστε κόμμα που δεν χρωστά 340 εκατομμύρια. Πατάμε στα πόδια και όπου πηγαίνουν οι δυνάμεις μας. Προχωρά γενναίο πρόγραμμα εθελούσιας με 28 μισθούς. Αν προχωρήσει η αναστολή του καθημερινού φύλλου θα είναι για μικρό διάστημα. Δεν σας βλέπω ευαίσθητο ( κ. Οικονόμου) με βάση τα 340 που χρωστά η κυβέρνηση».

ΕΡΤ – Ρεπορτάζ: Γιώργος Παντελάκης

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος